paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/nog-eens-vijf-jaar-steun-van-de-postcode-loterij-voor-pax

Nog eens vijf jaar steun van de Postcode Loterij voor PAX

27-01-2021

Ook de komende vijf jaar krijgt PAX steun van de Nationale Postcode Loterij. De bijdrage van 500.000 per jaar krijgt PAX sinds 2011, om te besteden aan onze strijd voor een rechtvaardiger wereld. We zijn dankbaar dat we ook de komende jaren weer op steun kunnen rekenen.

Naast de jaarlijkse steun kende de Postcode Loterij meermaals extra bedragen toe om te investeren in belangrijke projecten in Nederland, Syrië en Colombia. In Nederland was er steun van ruim twee miljoen euro voor het project ‘Verhaal van een vluchteling’, een samenwerking tussen PAX en Critical Mass. Het project, inmiddels omgedoopt tot 'Verhaal van mijn vlucht', liet leerlingen in het middelbaar onderwijs kennismaken met Syrische vluchtelingen die bij hen op school hun verhaal vertelden. Uit onderzoek van het Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS) blijkt dat dit heeft geholpen bij het verminderen van vooroordelen, stereotypen en discriminatie. Leer hier verhalen kennen van mensen die gevlucht zijn.

Syrië en Colombia

Ook kwam er 1,2 miljoen aan financiële steun van de Postcode Loterij voor het project Lessen in Vrede. PAX werkt via de Syrische partnerorganisatie Kesh Malek aan vrede en veiligheid voor de kinderen van Aleppo. Bekijk de pageflow van het project. Op dit moment ontvangt PAX nog extra ondersteuning van anderhalf miljoen euro voor ons project Waarheid en Gerechtigheid in Colombia. Dit ondersteunt de slachtoffers van de oorlog die in dat land heerste.

Over de Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 3 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 105 goede doelen organisaties met minimaal 40% van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 6,2 miljard euro aan mens en natuur gegeven. De loterij werkt samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia / Goede Doelen Loterijen is de op twee na grootste private donor aan goede doelen ter wereld.

Nederland, Midden-Oosten, Colombia

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.