paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/ministerie-van-defensie-hangt-vlag-halfstok-voor-srebrenica

Ministerie van Defensie hangt vlag halfstok voor Srebrenica

08-07-2016

Sinds vanmiddag is op de website van het Ministerie van Defensie te lezen dat de vlag halfstok zal hangen tijdens de Nationale Srebrenica Herdenking. Het is een teken van respect voor de overledenen en hun nabestaanden.

Vredesorganisatie PAX die al jaren samen met organisaties van overlevenden de Nationale Srebrenica Herdenking organiseert, bepleitte dit al jaren. De herdenking vindt namelijk plaats op het Plein in den Haag net voor het gebouw van het Ministerie van Defensie. 

De Nationale Srebrenica herdenking is op 11 juli om 15.00 uur. Dit jaar zijn sprekers mevrouw Alma Mustafic (nabestaande, dochter van Rizo Mustafic, electriciën van het Dutchbatbataljon in Srebrenica), de heer Jan Hoekema (burgemeester van Wassenaar) en de heer Bakir Efendija Halilovic (Bosnisch imam voor Benelux). 

Speciale aandacht is er voor de herdenking van de ruim 120 slachtoffers die in het afgelopen jaar pas geïdentificeerd zijn. Zij worden op 11 juli in Potocari (Srebrenica) begraven.

De Nationale Srebrenica Herdenking 2016 wordt georganiseerd door Politiek Comité Stari Most, BiH Platform, IZBN, de Vereniging van Overlevenden van de Genocide van Srebrenica, jongerenorganisatie Mladi BiH en vredesorganisatie PAX.  

Een betere omgang met een gewelddadig verleden, Europa, Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.