paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/massale-roep-om-staakt-het-vuren-gaza-op-social-media

Massale roep om staakt-het-vuren Gaza op social media

28-07-2014

“Ik roep op tot een duurzaam staakt-het-vuren in Gaza. Het geweld moét stoppen, de blokkade van Gaza moet worden opgeheven!” Deze boodschap is vanmiddag om 17.00 uur wereldwijd massaal verspreid op twitter en facebook naar aanleiding van een zogeheten Thunderclap georganiseerd door 55 organisaties, waaronder PAX.

Afgelopen dagen riepen de organisaties via hun social media mensen op om een oproep tot een staakt-het-vuren in Gaza te twitteren of te delen op facebook. Al deze berichten zijn bewaard en werden om 17.00 uur Nederlandse tijd online verspreid. Doel van deze ‘thunderclap’, zoals een dergelijk offensief op social media wordt genoemd, is om massaal te laten weten dat de voortdurende beschietingen tussen Israël en Gaza door mensen overal ter wereld niet worden geaccepteerd.

Meer dan duizend doden
Tussen 8 en 27 juli zijn 1036 mensen in Gaza omgekomen – voornamelijk burgers - als gevolg van raketbeschietingen door Israël. Duizenden raakten gewond en  honderdduizenden mensen zijn binnen Gaza op de vlucht gejaagd. Scholen, ziekenhuizen, waterleidingen en huizen zijn vernietigd. Schuilkelders zitten vol, de riolen stromen over, kinderen zijn getraumatiseerd en de nood aan voedsel, water en onderdak is groot.

In Israël vormt raketvuur vanuit Gaza een voortdurende bedreiging voor de levens van Israëli’s. Tot nu toe drie burgers zijn om het leven. 43 Israëlische soldaten kwamen om in het Gaza offensief.
Het geweld moét stoppen, vinden PAX en de andere organisaties die meedoen aan de actie op social media. Palestijnen en Israëli’s verdienen veiligheid en duurzame, rechtvaardige vrede. Alle partijen moeten samenwerken om de oorzaken aan te pakken en tot een blijvend staakt-het-vuren te komen. De blokkade op Gaza moet worden opgeheven en de doorgangswegen geopend, zodat opbouwwerkzaamheden kunnen beginnen.

Lees hier meer over de actie.

Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen, Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.