paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/marcell-shehwaro-blij-met-kerstboodschappen-uit-nederland

Marcell Shehwaro blij met kerstboodschappen uit Nederland

14-01-2015

Tijdens de kerstdagen was de vrede ver weg in Syrië. Daarom riep PAX op om Syrische vredesactiviste Marcell Shehwaro een hart onder de riem te steken. Binnen enkele dagen stuurden meer dan 1500 mensen haar een kerstboodschap. Ook organiseerde PAX een bijzondere flashmob voor haar op Amsterdam CS.

Via internet kon iedereen een persoonlijke kerstboodschap sturen. Meer dan 1500 mensen deden mee met de actie. Een fantastische hart onder de riem voor Marcell. Deelnemers schreven onder meer:   

“I’m touched by your courage and energy in what you do for the children in your country. Keep up this good work, a merry Christmas and happy New Year!”

“Dear Marcell, I admire your courage and I hope the bad and cruel things in your country will stop and PEACE will come! Thank you  for your courage!”

Marcell is heel dankbaar voor alle kerstwensen. Zij reageerde geëmotioneerd: “Ik kon niet stoppen met huilen toen ik dit voor het eerst zag. Heel erg bedankt en ook voor jullie fijne kerstdagen”.

Flashmob


Op dinsdag 23 december, midden in de avondspits, galmde een prachtige vertolking van Vocalise van Rachmaninoff door de stationshal van Amsterdam CS. Pianist Felix Justin en zangeres Iris van ’t Veer zorgden er met deze flashmob voor dat veel voorbijgangers bij de piano bleven staan. Mensen uit het publiek hielden posters omhoog met kerstwensen en steunbetuigingen voor Shehwaro.

Jonge Syriërs uit Aleppo
Marcell verzet zich met woorden tegen het gewelddadige regime van Assad. Samen met Kesh Malek (Schaakmat), een groep van jonge Syriërs uit Aleppo, werkt ze aan meer vrijheid, democratie en gelijke burgerrechten in Syrië. Ze verbeteren de mensenrechtensituatie in Aleppo en bieden mensen perspectief in extreem moeilijke omstandigheden. Kesh Malek organiseert onder andere onderwijs voor de kinderen in hun buurt, ongeacht hun afkomst, geslacht of religie.

 

Bescherming van burgers in oorlogssituaties, Nederland, Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.