paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/loop-mee-met-de-walk-of-peace

Loop mee met de Walk of Peace

16-07-2015

Wandelen langs plekken van vrede van diverse religies om verbondenheid met elkaar te ervaren. Dat is het uitgangspunt van de vredeswandeling die het begin van de Vredesweek markeert.

Lengte: 6 km. Starten op eigen gelegenheid tussen 13.00 – 15.00 uur
Start: Station Hollands Spoor
Einde: restaurant Gember

Opgave: www.walkofpeace.net
Kosten: 5 euro (kinderen tot 12 jaar gratis) incl. picknick en informatiemagazine

Wandelen langs plekken van vrede  van diverse religies om verbondenheid met elkaar te ervaren. Dat is het uitgangspunt van de vredeswandeling die het begin van de Vredesweek markeert. De televisie brengt aanslagen, geweld door IS of ander oorlogsgeweld zo dicht bij huis, dat vrede ook in Nederland niet vanzelfsprekend is. Vredesorganisatie PAX, Kerk en Vrede en de Raad van Kerken in Nederland organiseren in samenwerking met de Haagse Gemeenschap van Kerken  een wandeling voor de vrede op 20 september, waar honderden deelnemers worden verwacht. De organisaties roepen mensen op om gezicht te geven aan het verlangen naar vrede.

Het motto is: Vrede verbindt. De organisatie kiest voor een wandeltocht, een pelgrimage. Tijdens een tocht van zes kilometer is er volop gelegenheid andere mensen te spreken, zich te laten inspireren bij interessante ontdekkingen op de route en zich onder te dompelen in een weekend dat zal bruisen van activiteiten voor recht en vrede.

De Walk of Peace is onderdeel van de Vredesweek , het Just Peace Festival en de wereldwijde Pelgrimage van Gerechtigheid en Vrede van de Wereldraad van Kerken.

Er zijn korte toespraken van Freek Landmeter (vredesbeweging PAX) en Hielke Wolters (Wereldraad van Kerken) en het Mamaverhalenkoor zal, samen met de rappers van het Stagehuis uit de Schilderwijk aan het einde van de wandeling optreden.

Met het initiatief richten de organisaties zich allereerst op de toegenomen onveiligheid in de wereld, zoals die naar voren komt in de beelden uit het Midden-Oosten en Oekraïne. Steeds meer mensen ontlenen er argumenten aan om meer geld aan defensie uit te geven. De initiatiefnemers willen dat automatisme in het denken doorbreken. Ze realiseren zich dat het daarbij niet alleen over de landen ver weg moet gaan, maar ook over de afgenomen tolerantie in Nederland zelf. Onderzoek wijst uit dat antisemitisme, islamofobie en homodiscriminatie in Nederland toenemen. 

Ervaar hoe vrede verbindt. Zo krijgt iedere wandelaar een roos uit de handen van de Aksa moskee om deze naar het Joodse kindermonument op het Rabbijn Maarsenplein te brengen. Ontmoet anderen die zich voor vrede inzetten, bezoek verwachte en onverwachte plekken in de stad. Laat je inspireren.
Op de route zijn er meerdere momenten waar je letterlijk en figuurlijk stil staat bij vrede.
Op betekenisvolle plekken kun je meedoen aan activiteiten om zelf bij te dragen aan vrede. Aan het einde van de middag is er een picknick en een muzikale afsluiting
De Walk of Peace is onderdeel van de Vredesweek en het Just Peace Festival en de wereldwijde Pelgrimage van Gerechtigheid en Vrede van de Wereldraad van Kerken.

Omstreden wapens en wapenhandel, Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.