paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/loop-jij-ook-mee-voor-vrede

Loop jij ook mee voor vrede?

05-09-2017

Van Middelburg tot Leeuwarden, van Enschede tot Rotterdam: in meer dan achttien gemeentes in Nederland kun je tijdens de Vredesweek al wandelend werken aan vrede. Ook bij jou in de buurt! Deze vredeswandelingen staan in het teken van ontmoeting, bezinning en nadenken over wat vrede voor jou betekent.

De Walks of Peace zijn gemiddeld vijf kilometer lang, toegankelijk voor iedereen en voeren de wandelaars langs symbolische en/of spirituele plekken zoals gebedshuizen en monumenten. Al wandelend ontmoet je mensen met wie je anders niet zo snel in gesprek zou komen, en draag je bij aan verbinding en vrede in je eigen omgeving. Daarnaast vormen de Walks of Peace een mooie manier om een stad of dorp beter te leren kennen.

Annemarieke Hollanders van PAX: "Een Walk of Peace staat voor hoop, verlangen naar vrede en geloof in samenleven. Dat dit niet altijd even eenvoudig is, mag zeker benoemd worden en ook aandacht krijgen tijdens een wandeling. Maar ik hoop vooral dat verschillende groepen binnen een gemeente al wandelend wat nader tot elkaar komen en leren begrijpen."

De organisatie van de wandelingen verschilt per gemeente. Zo is deze in Hilversum in handen van de gemeente Hilversum, in Middelburg van een stadsklooster en op andere plekken van Ambassades van Vrede of lokale Raden van Kerken. Deelname is overal gratis en toegankelijk voor iedereen, jong en oud, die open staat voor ontmoeting en een ontspannen wandeling.  

Meer weten over de Walk of Peace? Laat je inspireren door de verhalen achter de wandelingen in Hilversum, Zoetermeer, Lochem, Leeuwarden en IJmuiden.

De wandelingen worden gehouden tijdens de Vredesweek van 16 t/m 24 september. Kijk op vredesweek.nl voor een wandeling bij jou in de buurt.

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.