paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/live-life-vanuit-syrie

Live / Life vanuit Syrië

15-03-2016

Vijf jaar geleden startte de revolutie in Syrië. Op 15 maart 2011 gingen duizenden mensen de straat op om te demonstreren voor vrijheid en mensenrechten. Het land is nu in oorlog. Veel mensen zijn gevlucht, maar nog meer mensen zijn gebleven, en zij blijven geloven in een vreedzame oplossing van het conflict. PAX legt vandaag live verbinding met deze vredesactivisten in Syrië.

Vanaf 16.00 uur keken we via een Skype verbinding mee naar de voorbereidingen en de opvoering van een toneelstuk van jongerenorganisatie Tajammu Shabab in Saraqeb. Volgens de oprichter van de groep Ahmed is humor het beste wapen om gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken. Met theatervoorstellingen proberen ze jongeren uit de handen van extremistische groepen te houden. Vandaag stonden ze stil bij het begin van de Syrische revolutie.

Lees meer over het project van Ahmed en Eyad en kom voor hen in actie.

In de Syrische stad Kobani hadden we eerder vandaag contact met de onafhankelijke studentengroep UKSSD. Nadat ISIS vorig jaar uit Kobani werd weggejaagd, organiseerde de studentengroep daar voor het eerst de Internationale Dag van de Vrede. Enkele studenten gaven vandaag met een telefoon en een live Skype-verbinding een rondleiding door Kobani. De UKSSD werkt aan een vreedzame en democratische Syrische samenleving. Dit doen ze door middel van workshops en seminars.

De livestream uit Syrië is mede mogelijk gemaakt door livemedia.nl

Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.