paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/lerares-uit-aleppo-we-gaan-door

Lerares uit Aleppo: 'We gaan door'

05-03-2014

De oorlog houdt huis in Aleppo. De inwoners van Aleppo staan bloot aan geweld en bombardementen van het leger, maar ook aan radicale islamitische groepen die afrekenen met iedereen die hen in de weg staat. Toch proberen activisten het leven door te laten gaan. Een van hen, Maha Ghrer is van 12 t/m 18 maart in Nederland.

Maha Ghrer (27 jaar) heeft een aantal scholen opgericht waar jongens en meisjes gemengd onderwijs krijgen en waar de leerkrachten de kinderen democratische waarden onderwijzen. Ze zal kinderen en jongeren uit Breda, Tilburg en Hilversum ontmoeten en ze is een van de Syrische prominenten in de talkshow 'Doorbreek de stilte rond Syrië' die op zaterdagavond 15 maart in De Nieuwe Liefde, Amsterdam wordt gehouden.

Maha's persoonlijke verhaal is aangrijpend. Ze verloor haar man Mustafa Qarman drie maanden nadat ze met hem getrouwd was. Op 16 november 2012 werd hij tijdens een vreedzame demonstratie geraakt door een mortier en kwam daarbij om het leven. Hij werd slechts 30 jaar. Maha was vastbesloten zijn werk voort te zetten, maar moest op den duur Aleppo ontvluchten vanwege de bedreigingen door ISIS. Naast haar werk als coördinator van het scholenproject werkt ze vanuit Gaziantep (Turkije) voor de Syrische Oppositie Coalitie als hulpcoördinator.

Stuur een vredesduif naar Maha Ghrer als teken van waardering en daad van vrede.

Gender, vrede en veiligheid, Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.