paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/landmijnen-gebruikt-in-libie

'Landmijnen gebruikt in Libië'

07-11-2014

In Libië hebben milities afgelopen juli en augustus bij de luchthaven van Tripoli landmijnen gelegd. Dat zegt de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.

Volgens de berichten van Human Rights Watch zijn landmijnen gebruikt in gevechten waarbij de Libya Dawn alliantie en een groep uit Zintan betrokken waren. Het was niet mogelijk vast te stellen welke partij verantwoordelijk is voor het gebruik van deze wapens.

PAX is net als Human Rights Watch lid van de International Campaign to Ban Landmines, een internationale campagne voor een wereld zonder landmijnen. PAX is bezorgd over de berichten van nieuw landmijnengebruik in Libië. Het gebruik van landmijnen, door wie en waar dan ook, is onacceptabel.

Alle partijen betrokken bij het conflict moeten daarom afzien van het gebruik van landmijnen en de bestaande voorraden onmiddellijk vernietigen.

Net als Human Rights Watch, roept PAX Libië op toe te treden tot het Landmijnenverdrag. Dit verdrag verbiedt gebruik, productie, opslag en vervoer van landmijnen.

 

Omstreden wapens en wapenhandel

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.