paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/lancering-website-irak-programma-we-are-all-citizens

Lancering website Irak programma 'We Are All Citizens'

22-04-2015

Vandaag is de website weareallcitizens.org gelanceerd. Het programma 'We are all citizens' (Kulluna Muwatinun) richt zich op het bevorderen van burgerschap en op het verminderen van etnische en religieuze spanningen in Irak.

Zo is onder meer een actief netwerk van jongeren, zogenaamde Ambassadeurs van Burgerschap, opgezet, vergelijkbaar met de Ambassades van Vrede van PAX in Nederland.

De Iraakse jongeren organiseren trainingen, uitwisselingen en evenementen op het gebied van burgerschap, solidariteit en verzoening tussen gemeenschappen en de rechten van minderheden. Ook heeft het programma een mediacomponent waarbij partners lokale media monitoren en onderzoeken over diversiteit publiceren om de publieke opinie in Irak te beïnvloeden.

PAX voert dit programma uit in samenwerking met Free Press Unlimited en met de Iraakse maatschappelijke organisaties Al Mesalla, Al Tahrir an Nuzumiyy en het Independent Media Center Kurdistan. Alle verhalen, foto's en video's van dit programma zijn op de website te zien.

weareallcitizens.org

 

Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen, Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.