paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/kamervragen-door-persbericht-ikv-pax-christi

Kamervragen door persbericht IKV Pax Christi

02-10-2008

Tweede Kamerleden Ferrier, Voordewind en Gill'ard hebben de informatie uit een persbericht van IKV Pax Christi overgenomen en stelden vragen aan minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking. Het ging om het persbericht van 22 augustus over de aanval door het Oegandese leger op veehouders.

IKV Pax Christi is verheugd dat de minister het incident serieus neemt en binnen diverse instanties met de autoriteiten heeft besproken. Helaas is er op 3 september opnieuw een aanval gepleegd door het Oegandese leger. Ditmaal op nomaden aan de Keniase kant van de grens.

IKV Pax Christi voert het vredesproject Peace and Sports uit in deze regio. Die draaien om de veeroof die ook door minister Koenders wordt benoemd als groot probleem. Sport wordt ingezet als middel om jonge krijgers uit verschillende nomadenstammen met elkaar in contact te brengen en een ingang te creëren om over vrede te praten.

Kamerstuk 01-10-2008: Beantwoording vragen Ferrier, Voordewind en Gill’ard over de aanval door het Oegandese leger op veehouders.

, Nederland, Afrika

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.