paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/israel-tijd-om-te-kiezen

Israël: tijd om te kiezen

23-01-2013

Terwijl de laatste stemmen net geteld zijn, dringt de vraag zich op welke coalitie de komende regering in Israël zal vormen. Blijft het toch Netanjahoe, zoals velen verwachten of gaan de nieuwkomers op rechts of links meeregeren

Volgens een columnist van de ‘linkse’ krant Haaretz maakt het allemaal niet zo veel uit. “Het is het besef dat dit land, belaagd door vijanden, belaagd door zichzelf, elke deur naar de toekomst heeft vergrendeld, elk venster op de hoop heeft afgesloten. Dit land begint te lijken op een gebroken kandelaar waarvan het licht niet langer wil schijnen. Tijdens deze lange nachten zien we niets meer dan een bezetting die steeds meer permanent en een democratie die steeds meer tijdelijk wordt.”

Een somber beeld. IKV Pax Christi directeur Jan Gruiters vraagt zich in een blogbijdrage af wanneer de vrienden van Israël beseffen dat zij door hun kritiekloze houding bijdragen aan deze nederlaag.

Vanavond is er een Midden-Oosten Borrel met daarin gesproken bijdragen van Jannie Kuik, Israël-Palestina deskundige bij IKV Pax Christi en Merlijn Twaalfhoven, Staatsecretaris van Vrede, die via muziek mensen bij elkaar probeert te brengen. Zij zullen ingaan op de dilemma’s van het vredeswerk in Israël-Palestina.

Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen, Midden-Oosten, Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.