paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/irakese-vrouwenactivist-onderscheiden

Irakese vrouwenactivist onderscheiden

12-10-2018

We zetten vredeshelden in de spotlights door hen een PAX Duif te geven. Dagelijks worden we geconfronteerd met berichten over oorlog en geweld. PAX wil daar iets tegenover stellen en juist positieve verhalen laten zien. Verhalen van mensen die iets voor vrede doen, op grote of juist kleine schaal. Een van die helden was afgelopen week in Nederland.

Surood Ahmad kreeg haar Duif voor het moedige werk dat ze doet onder politieagenten in Kirkuk. Veel vrouwen worden mishandeld, verkracht of anderszins uitgebuit. En Surood rust niet tot de politie deze aanklachten opneemt. Helaas is er veel corruptie binnen de politie, sommige agenten zijn nota bene zelf betrokken bij vrouwenhandel. Daardoor komt het voor dat ook Surood gevaar loopt. Toch gaat ze door en voor deze onverschrokken houding heeft ze de PAX Duif ontvangen uit handen van programmadirecteur Miriam Struyk.

De mensen die een PAX Duif krijgen hebben het lef om aan vrede te werken. Ze doen dit vol passie en brengen mensen bij elkáár. PAX vindt het belangrijk dat deze positieve verhalen aandacht krijgen, want vrede is niet vanzelfsprekend!

Kijk hier wie er nog meer een Duif heeft gekregen. En lees hier het verhaal van Surood in het Reformatorisch Dagblad.

Gender, vrede en veiligheid, Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.