paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/ineke-bakker-onderscheiden-voor-haar-solidaire-werk

Ineke Bakker onderscheiden voor haar solidaire werk

16-01-2020

Ineke Bakker is koninklijk onderscheiden voor haar jarenlange inzet voor mensen in de knel. Als directeur van Stek, dat de sociale zorg van de Protestantse Kerk in Den Haag verzorgt, zette Bakker zich in voor armoedebestrijding en steun aan (ongedocumenteerde) vluchtelingen. Bakker leent haar kwaliteiten, als voorzitter van het IKV, ook aan PAX. We feliciteren haar van harte met de terechte onderscheiding.

Gisteren nam Bakker afscheid als directeur van Stek. Een goede gelegenheid voor de Haagse burgemeester Remkes om haar de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau te geven. Hij vatte Bakkers werk samen met de woorden ‘verbinden, beschermen, versterken en bezielen’.

‘Pak echte oorzaak problemen aan’

"Veel van wat ik in mijn dagelijks werk in Den Haag tegenkwam, heeft wortels elders in de wereld,” zei Bakker eerder. “Het geweld aan de randen van Europa in het Midden-Oosten en Noord-Afrika heeft gevolgen tot in de haarvaten van onze eigen samenleving en laat zien dat we dringend moeten zoeken naar oplossingen om de oorzaken ervan aan te pakken.”

Bakker ziet dwarsverbanden tussen bijvoorbeeld de rellen in de Schilderswijk en de spanningen in het Midden-Oosten. Daarom heeft ze de laatste jaren gewerkt aan, zoals ze dat zelf noemt, een ‘vruchtbare kruisbestuiving tussen het internationale werk van PAX en het lokale werk van Stek’. Na haar pensioen blijft ze als voorzitter van het IKV aan PAX verbonden.

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.