paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/ikv-pax-christi-in-themanummer-vice-versa

IKV Pax Christi in themanummer Vice Versa

26-10-2012

Hoe strijden vrouwen in Syrië voor verandering in hun land en voor emancipatie? Hoe zijn vrouwen in Zuid-Soedan erin geslaagd door te dringen tot het hoogste politieke niveau in hun land? Deze en andere vragen worden beantwoord in het themanummer van vakblad Vice Versa over vrouwen in conflictgebieden, waaraan IKV Pax Christi meewerkte.

Het themanummer is deze week verschenen ter ere van het 12-jarig bestaan van de VN-resolutie 1325, die de specifieke rol van vrouwen als slachtoffers én vredesopbouwers erkent. IKV Pax Christi is één van de ondertekenaars van het Nationaal Actieplan 1325 dat toeziet op de implementatie van de VN-resolutie.

In het themanummer komt ons werk gericht op vrouwen in conflictgebieden aan bod. Lees bijvoorbeeld over talentvolle vrouwen in Zuid-Soedan waar IKV Pax Christi mee samenwerkt, die zijn doorgebroken tot het hoogste politieke niveau in het nieuwe land. Ook bevat het themanummer een artikel over vrouwen die in Syrië strijden voor politieke verandering en emancipatie in hun land. Wil je deze special bestellen, neem dan contact op met Vice Versa.

Lees meer over de manier waarop IKV Pax Christi samenwerking met vrouwen in conflictgebieden.

11 december: debat
Van Syrië tot Liberia, van Somalië tot Colombia zijn talloze vrouwen actieve strijders, bemiddelaars en katalysatoren voor verandering en vrede. Dinsdag 11 december gaan verschillende experts in het Paard van Troje in Den Haag met elkaar in debat over de actieve rol van vrouwen in een door conflict getroffen land. Hoe kunnen deze vrouwen worden ondersteund? En wat kunnen we vanuit Nederland voor hen doen?

Het wordt een interactieve bijeenkomst vol boeiende lezingen en scherpe debatten. Toegang is gratis; aanmelden is verplicht en kan via de website van Nationaal Actieplan 1325.

Gender, vrede en veiligheid, Afrika

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.