paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/hoe-denkt-nederland-over-20-jaar-srebrenica

Hoe denkt Nederland over 20 jaar Srebrenica?

09-06-2015

Srebrenica houdt de gemoederen nog steeds bezig. In Nederland en in Bosnië worstelen politici, historici en media met de erfenis van Srebrenica. Oud-parlementariër Bert Bakker, socioloog Abram de Swaan en Beriz Belkic, oud-parlementariër uit Bosnië-Herzegovina gaan hierover in debat bij ProDemos op donderdag 11 juni in Den Haag.

Precies een maand later zal op het Plein in den Haag en bij de begraafplaats in Potocari de grote jaarlijkse herdenking plaatsvinden.

Wat doet Srebrenica met jongeren onder de twintig? Vorige week bogen jongeren van drie scholen zich tijdens een tweedaagse scholierenconferentie over dit onderwerp. De conferentie was georganiseerd door PAX, de Bosnische jongerenorganisatie Mladi BiH en de scholen.

Uitwisseling
Een van de uitkomsten is dat de Nederlandse jongeren uitwisselingen gaan organiseren om elkaar beter te leren begrijpen en met elkaar te bespreken hoe te komen tot meer democratie en minder corruptie.
 
In de slotverklaring staat ook dat 'we moeten leren van de fouten die daar gemaakt zijn, ook vanwege oorlogen die nu gaande zijn.'

Lees de volledige slotverklaring

Het programma van de debatavond op donderdag 11 juni
 

 

Een betere omgang met een gewelddadig verleden, Balkan, Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.