paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/het-is-vredesweek

Het is Vredesweek!

10-09-2018

De Vredesweek is losgebarsten. In de actieweek voor vrede van PAX, van 15 t/m 23 september, komen duizenden mensen in actie voor vrede. Van een bijzondere maaltijd met Syrische vrouwen, via een serieus debat over vluchtelingen tot een Patatje Vrede, omdat dat een veel betere naam is dan een patatje oorlog.

Van alles te doen…
• Op 21 september reikt PAX voor de tweede keer de PAX Duif uit in Amsterdam aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor vrede. Vloggers Vivian Reijs, 2WMN en De Groene Meisjes zijn voor PAX op zoek naar mensen die een PAX Duif verdienen. Volg hun zoektocht.

• In het Humanity House in Den Haag gaan politici, journalisten en ervaringsdeskundigen op zondag 23 september met elkaar in debat over hoe de Middellandse Zeeroute op een humane manier beëindigd kan worden.

• Ook aan de kleintjes is gedacht. Onze Ambassade van Vrede in Gouda organiseert op 19 september een knutselmiddag. Alle kunstwerkjes worden gezamenlijk één groot vredestapijt.

• De Dapp Frietwinkels in Utrecht, Leiden, Zwolle en Breda verkopen tijdens de Vredesweek geen patatje oorlog maar een patatje vrede. Betere naam, nét zo lekker!

• En ook dit jaar kun je weer meelopen met een van de vele Walks of Peace. Kijk hier welke bij jou in de buurt georganiseerd worden.

…en nog zoveel meer
Nieuwsgierig naar de andere activiteiten? Neem dan een kijkje op vredesweek.nl. Daar zie je welke festivals, lezingen, vieringen, wandelingen, debatten en markten bij jou in de buurt georganiseerd worden.

PAX komt samen met duizenden mensen in actie. Doe je met ons mee?

Ter gelegenheid van de Vredesweek brengt PAX een Vredeskrant uit met actuele verhalen over het vredeswerk van PAX. Lees de Vredeskrant online of download die hier.

 

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.