paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/het-goede-te-doen-ongeacht-succes-of-kritiek-arie-boomsma-over-vredesvluchten

'Het goede te doen, ongeacht succes of kritiek' Arie Boomsma over Vredesvluchten

27-03-2013

TV-presentator Arie Boomsma ontving onlangs een Vredesvlucht van de Oecumenische Basisgemeenschap De Duif in Amsterdam voor zijn inzet voor een vreedzame samenleving.

De Duif heeft de IKV Pax Christi Vredesvlucht naar Boomsma gestuurd vanwege zijn inspirerende rol in het televisieprogramma Over de streep, waarin leerlingen van een school een mentaliteitsverandering doormaken van onbegrip naar respect. 'Boomsma uit geen beschuldigingen naar politici, maakt zich niet schuldig aan populisme maar zoekt voortdurend de dialoog'.

De Duif stelde Arie Boomsma enkele vragen:

Wat vind je ervan dat de Duif gemeenschap jou aanmoedigt in je werk aan vrede? 
"Aanmoediging is altijd fijn. Het betekent dat anderen vinden dat er iets zinvols gebeurt, dat er gelijkgestemden zijn. Oog hebben voor elkaar in onze samenleving, het gesprek aan gaan en onderwerpen aansnijden waarvan je gelooft dat ze belangrijk zijn... hoe meer mensen dat doen hoe beter. Ik waardeer het zeer dat ik daar in niet alleen sta, daarvan is deze aanmoediging voor mij het bewijs."

Wat vind je ervan dat je wordt gezien als rolmodel of inspiratiefiguur?
"Dat heb ik altijd moeilijk gevonden. Ik onderzoek zelf nog zoveel, een voorbeeldfunctie lijkt soms te impliceren dat je antwoorden hebt. Tegelijkertijd zie ik het steeds meer als een taak om optimistisch te zijn, in een wereld waar cynisme de toon voert. Het goede te doen, ongeacht succes of kritiek, dat is mijn streven. Als dat dan anderen inspireert is dat toch ook een eer, een waardevol compliment."

Met Vredesvluchten van IKV Pax Christi krijgen kerken de mogelijkheid om hun betrokkenheid heel direct te uiten bij vredesbouwers in Nederland en in conflictgebieden. Zie www.vredesvluchten.nl

Gender, vrede en veiligheid

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.