paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/geweld-escaleert-nog-meer-burgers-gedood-in-oost-ghouta

Geweld escaleert: nog meer burgers gedood in Oost-Ghouta

20-02-2018

Het geweld tegen mensen die in Oost-Ghouta wonen, vlakbij de Syrische hoofdstad Damascus, is de afgelopen dagen geëscaleerd.

Er vinden onophoudelijk bombardementen plaats, waarbij voor het eerst in Oost-Ghouta ook vatenbommen zijn ingezet. De mensen in Ghouta komen hun schuilkelders nauwelijks nog uit. Zo’n 400.000 mensen zitten al bijna vijf jaar opgesloten in het gebied.

Syrische grondtroepen zijn samengetrokken voor wat als een beslissend grondoffensief wordt gezien. De afgelopen weken hebben het regime van Assad en Rusland hun strijd in Oost-Ghouta verhevigd. Volgens het Syrian Network for Human Rights zijn de afgelopen drie maanden 729 burgers gedood. 

Sinds het begin van dit jaar heeft de oorlog in Syrië een tragisch dieptepunt bereikt.

Niet alleen in Oost-Ghouta, maar ook in Idlib en Afrin sinds begin dit jaar zijn burgers in grote getale slachtoffer van de militairestrijd. VN Hoge Vertegenwoordiger Staffan De Mistura zei deze week: "Dit is één van de meest gevaarlijke momenten die ik al heb gezien in mijn tijd als speciaal VN-gezant.” Het aantal aanvallen op medische faciliteiten is nog nooit zo hoog geweest als sinds het begin van dit jaar. Met de Turkse inval in Afrin, de Israëlische bombardementen op de Syrische luchtmacht en het Amerikaanse bombardement waarbij Russische huurlingen omkwamen is de invloed die Syriërs hebben op het verloop van het conflict nog verder afgenomen.

Lees het verhaal van Nivin in het belegerde Oost-Gouta en meer blogs over de verschrikkingen in Oost-Ghouta op onze blogs.

Meer informatie over de situatie in Oost-Ghouta via:

Facebook: https://www.facebook.com/ActForGhouta/
Twitter: @SiegeWatch
            @SiegeUpdates
            @MhdKatoub

Zie ook siegewatch.org voor gedetailleerde informatie over de belegerde gebieden in Oost-Ghouta.

Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.