paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/geweld-bij-vredescentrum-in-syrie

Geweld bij vredescentrum in Syrië

23-08-2016

In de Syrische stad Hassakeh zijn vorige week hevige gevechten uitgebroken. Voor het eerst zijn Amerikaanse straaljagers het Syrische luchtruim binnengevlogen. Dat had als effect dat de Syrische luchtaanval is afgeslagen, maar er zijn nu nog wel grondgevechten.

Lina van het Silav Vredescentrum stuurde ons zaterdag een verontrustend bericht: de situatie loopt uit de hand en er is een dringend tekort aan basisvoorzieningen. Veel mensen ontvluchten de stad. Het Silav centrum zet nu alles op alles om de vluchtelingen en inwoners van Hassakeh die achterblijven van noodhulp te voorzien.

PAX houdt nauw contact met het vredescentrum in Syrië, en volgt de situatie in Hassakeh op de voet. Lina: "Er is een groot tekort aan voedsel, medicijnen, babyvoeding en luiers."
Daarom ondersteunt PAX Lina om het tekort hieraan weer op te heffen en te laten zien dat wij de inwoners van Hassakeh niet vergeten. Er is een actiepagina geopend.

Update 25 augustus: Inmiddels is er een staakt-het-vuren en zijn de grondgevechten voorbij. Het is duidelijk dat er veel beschadigd is. De eerste vluchtelingen keren al weer terug, maar treffen vaak een chaos aan. De tekorten blijven dus helaas voortduren.  

 

 

Bescherming van burgers in oorlogssituaties, Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.