paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/geef-je-over-of-sterf

Geef je over of sterf

23-03-2017

In Syrië zijn slechts twee keuzes mogelijk: je overgeven of sterven. Nog steeds worden 37 gebieden in het land al maanden belegerd. Bijna een miljoen mensen in Syrië worden uitgehongerd omdat ze belegerd zijn en totaal afgesloten worden van voedsel, water en medicijnen. Daarnaast staat 1,3 miljoen mensen dit lot zeer binnenkort te wachten.

De komende weken wordt de bevolking van al-Waer, een voorstad van Homs, gedwongen verplaatst. De stad wordt na maandenlange belegering ontruimd. De inwoners worden naar gebieden gebracht waar de regering Assad geen controle over heeft. Ook de inwoners van Madaya en Douma staat eenzelfde scenario te wachten. 

De verdienste van het Siege Watch rapport is dat ze per kwartaal zeer gedetailleerd beschrijft – op basis van tientallen informanten uit de belegerde gebieden – hoe het er aan toe gaat. In de periode  november 2016 – januari 2017 viel Oost-Aleppo en werd het steeds duidelijker dat steden als Aleppo, Homs en Darayya via de tactiek van de verschroeiende aarde weggevaagd moesten worden.  

PAX en The Syria Institute willen met dit rapport aanbevelingen doen richting de internationale gemeenschap om zich meer in te zetten voor Syrië.

Lees hier het rapport.
Zie ook siegewatch.org

 

Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.