paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/foto-expositie-75-jaar-hiroshima-en-nagasaki

Foto-expositie 75 jaar Hiroshima en Nagasaki

04-08-2020

Op verschillende plekken in Nederland is in augustus en september de foto-expositie '75 jaar Hiroshima en Nagasaki' te zien. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de slachtoffers van de bombardementen tot aan de strijd tegen kernwapens van vandaag. De expositie is samengesteld door PAX en ICAN.

  • Utrecht: van 3 tot en met 30 augustus is de tentoonstelling te zien in Kargadoor. Op 11 augustus wordt tussen 17.00 en 19.00 uur de expositie officieel geopend. De Nobelprijs voor de Vrede van PAX is dan ook aanwezig. Wil je komen, meld je dan even aan op de Facebookpagina van het evenement.
  • In Zoeterwoude wordt de expositie geopend op 6 augustus om 17.00 in de Dorpskerk. De burgemeester is daar ook bij. De tentoonstelling is in de kerk te bekijken tot en met de Vredesweek, op dinsdag en donderdagochtend geopend.
  • In Almelo wordt de expositie op 6 augustus geopend door de burgemeester, in de centrale bibliotheek. De opening is al vol, maar de expositie is nog tot en met 14 september te bezoeken.
  • In Vlaardingen is de expositie te zien van september tot en met 15 oktober in het voormalige V&D pand.

Kom je ook?

- - -

Spreek je ook uit tegen kernwapens! Herdenk met ons mee en vraag Mark Rutte hetzelfde te doen!

Lees ook De woede voedt me in mijn activisme tegen kernwapens, het relaas van Setsuko Thurlow die 13 jaar oud was toen de bom op Hiroshima viel. Wonder boven wonder overleefde ze de ramp.

Omstreden wapens en wapenhandel

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.