paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/finalisten-the-battle-trekken-eindsprint

Finalisten The Battle trekken eindsprint

01-04-2015

De vier finalisten van The Battle hebben nog tot 9 april de tijd om hun slotopdracht uit te voeren. Dan wordt bepaald wie de winnaar van deze wedstrijd is, en in augustus als Ambassadeur van Vrede met PAX naar de herdenking van 70 jaar 'Hiroshima' gaat.

Creativiteit
Nog ruim een week en dan zit de finaleronde van The Battle er op. De finalisten zijn daarom druk bezig met hun eindsprint en gebruiken daarbij hun creativiteit. We lichten een tipje van de sluier op: Lotte Alyja Millekamp maakt een passende fotoreportage en wil een column schrijven over het burgerinitiatief voor een verbod op kernwapens. Ook heeft zij de burgemeester van Coevorden overtuigd om te tekenen tegen kernwapens. Hester van Ommeren combineert haar politieke werk bij de PvdA met het ophalen van handtekeningen, zoals afgelopen zaterdag tijdens een PvdA-debat over het Midden-Oosten. Casper van der Zijde heeft een bijzondere vrouw, namelijk Frieda Menco (89 jaar), overlevende van Auschwitz, gevraagd om te tekenen.

Jury
Op 9 april presenteren de finalisten hun eindopdracht aan de jury, bestaande uit:

  • Krista van Velzen, campagneleider Teken tegen Kernwapens, oud-politicus én activiste in hart en nieren;
  • Annerieke Dekker, persvoorlichter en freelance communicatieadviseur bij o.a. PAX en Stichting Vluchtelingwerk;
  • Hugo van Halder, coördinator The Battle, oud-voorzitter van een politieke jongerenpartij.

Naast de presentatie let de jury ook op de motivatie om zich in te zetten in de strijd tegen kernwapens, het aantal mensen dat is bereikt, en vaardigheden zoals creativiteit, schrijven, fotografie en film.

The Battle
The Battle is een wedstrijd om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen voor het burgerinitiatief 'Teken tegen Kernwapens' en kans te maken op een reis met PAX naar Japan in augustus 2015. Tot 2 maart 2015 kon je je aanmelden voor The Battle van vredesorganisatie PAX.

De winnaar van The Battle wordt Ambassadeur van Vrede voor PAX, specifiek op het onderwerp nucleaire ontwapening. Diegene reist in augustus 2015 met PAX naar Japan, zeventig jaar na de aanvallen met kernwapens op Hiroshima en Nagasaki. Op deze reis is de winnaar aanwezig bij officiële herdenkingen, spreekt met en overnacht bij overlevenden van de aanval. Als Ambassadeur van Vrede voor PAX doet de winnaar tijdens en na de reis verslag van zijn ervaringen.

Omstreden wapens en wapenhandel

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.