paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/facebook-tool-voor-actie-richting-bank

Facebook-tool voor actie richting bank

28-04-2014

Vanaf vandaag kun je met de Timeline Movement zien hoe het beleid van jouw bank scoort op het thema wapens.

De nieuwe handige Facebook-tool spoort aan tot actie richting bank of verzekeraar. Vandaag wordt de Timeline Movement gelanceerd. Deze Facebook-tool is een samenwerking tussen de Eerlijke Bankwijzer, de Eerlijke Verzekeringswijzer en Upact om jongeren op de hoogte te brengen van het duurzaamheidsbeleid en de investeringspraktijk van hun bank of verzekeraar rondom het thema wapens.

De Timeline Movement neemt de gebruiker terug in de tijd en laat zien hoe het beleid van zijn of haar bank scoort op het thema wapens. De tijdlijn toont ook de investeringspraktijk. Zo bleek bijvoorbeeld in 2013 uit onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer, onder leiding van PAX, dat zeven Nederlandse banken voor ruim 1,5 miljard euro investeerden  in kernwapenproducenten.

De campagnetool Timeline Movement  biedt een makkelijke manier om in actie te komen. Via de websites van de Eerlijke Bankwijzer en de Eerlijke Verzekeringswijzer kunnen consumenten een compliment of klacht sturen naar hun bank of verzekeraar. Ook bieden de websites de mogelijkheid om over te stappen naar een andere, meer duurzame of verantwoord ondernemende bank of verzekeraar.

De Timeline Movement is hier te vinden. Scroll terug in de tijd, bekijk of jij tevreden bent met jouw bank of verzekeraar en kom in actie!
 

Omstreden wapens en wapenhandel, Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.