paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/eerste-verjaardag-chemische-aanval-in-syrie-herdacht

Eerste verjaardag chemische aanval in Syrië herdacht

21-08-2014

Donderdag 21 augustus is het precies één jaar geleden dat de regio ten oosten van Damascus, Al Ghouta, getroffen werd door een grootschalige chemische aanval. De aanval die honderden doden tot gevolg had en waardoor het Syrische regime haar chemisch wapenarsenaal in moest leveren. De daders van de chemische aanval gaan nog altijd vrijuit.

De strijd in Syrië gaat nog steeds voort, zij het nu vooral met conventionele wapens. Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot rond de 200.000 mensen. Miljoenen Syriërs willen niets anders dan waardigheid en vrijheid. De Syrische opstand of Syrische Revolutie die in maart 2011 vreedzaam begon, verdient nog steeds onze steun, vindt ook vredesorganisatie PAX.

Vele Syriërs zijn ontheemd of naar het buitenland gevlucht. En de Syrische bevolking bevindt zich meer dan ooit tussen twee vuren. Die van het onderdrukkende regime van President Assad en die van de jihadistische Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS).

In meer dan 25 steden ter wereld organiseren organisaties die zich het lot van de Syrische bevolking aantrekken uitingen van solidariteit met het Syrische volk. Vredesorganisatie PAX publiceert daarom vandaag via sociale media een dag van zichtbaarheid voor de Syrische Revolutie.

Vredesorganisatie PAX blijft de vreedzame activisten in Syrië ondersteunen. Kijk op www.adoptarevolution.nl hoe.

 

 

Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.