paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/eerlijke-verzekeringswijzer-duurzaamheidsbeleid-allianz-generali-en-legal-general-onder-de-maat

Eerlijke Verzekeringswijzer: duurzaamheidsbeleid Allianz, Generali en Legal&General onder de maat

19-11-2015

Drie van de tien grootste levensverzekeraars in Nederland, Allianz, Generali en Legal&General, blijven ernstig achter bij het publiceren van goed duurzaamheidsbeleid. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer, waar PAX onderdeel van is.

Het beleid van Allianz is over de hele linie 'slecht' tot 'zeer slecht' te noemen, blijkt uit het onderzoek. Allianz bracht slechts op één van de achttien onderwerpen verbeteringen in het beleid aan. Allianz voert op o.a.  mensenrechten, arbeidsrechten, dierenwelzijn een zeer slecht beleid.
Het beleid van Generali is niet veel beter. Niettemin scherpte Generali slechts voor drie onderwerpen het beleid aan, terwijl dit op twee andere onderwerpen nog verslechterde. Zo voert zij o.a. op klimaatverandering, mensenrechten, arbeidsrechten en dierenwelzijn een zeer slecht beleid.

Wapens
Legal&General haalde op zes onderwerpen hogere rapportcijfers dan bij de vorige meting en scoorde op één onderwerp lager.  Legal & General voert nog wel op veel thema's geen goed beleid, o.a op wapens, dierenwelzijn en klimaatverandering. Roep Legal&General op om haar beleid te verbeteren!

Delta Lloyd zet grote stappen vooruit
De overige zeven verzekeringsgroepen (ASR, Achmea, Aegon, APG (moederbedrijf van Loyalis), Delta Lloyd, NN Group en Vivat Verzekeringen) brachten in het afgelopen jaar concrete verbeteringen aan in het duurzaamheidsbeleid. Deze verbeteringen resulteerden in tientallen hogere scores op tal van maatschappelijke onderwerpen, zoals arbeidsrechten en dierenwelzijn.  
Delta Lloyd nam verreweg de meeste stappen om de investeringen te verduurzamen. De verzekeraar scoort nu bijvoorbeeld een 9 ('zeer goed') voor het beleid voor mensenrechten, bosbouw en de maakindustrie. Ook voor o.a. natuur, visserij, voeding en olie & gas boekte Delta Lloyd grote vooruitgang.

Kijk hier hoe jouw verzekeraar scoort. Ben je tevreden? Stuur een compliment!
Niet tevreden? Stuur een klacht.

Omstreden wapens en wapenhandel, Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.