paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/duizenden-leerlingen-horen-het-verhaal-van-een-vluchteling

Duizenden leerlingen horen het verhaal van een vluchteling

18-12-2018

Het bijzondere project Verhaal van een vluchteling is halverwege. Al 5000 leerlingen door het hele land hebben kennisgemaakt met Syrische vluchtelingen en hun persoonlijke verhaal. “Ik vond het erg om Aleppo verwoest te zien, terwijl het eerst zo mooi was,” was een van de vele reacties van de leerlingen. “Het filmpje van de hereniging met zijn familie raakte me echt.”

Tijdens de gastlessen vertellen de vluchtelingen over de dilemma’s waar ze voor kwamen te staan tijdens de strijd. Leerlingen gaan dus in gesprek met ervaringsdeskundigen die alles hebben achtergelaten voor hun barre vlucht. Ze krijgen zo meer inzicht in de redenen om te vluchten.

Serious game
Voorafgaand aan de gastles spelen de leerlingen een serious game over de situatie in Syrië én de keuzes waar mensen voor komen te staan tijdens een oorlog. Ook jij kunt de game spelen. Een tweede deel van het project is de docententraining om ze nog beter voor te bereiden op hoe om te gaan met gevoelige onderwerpen in de klas. Bijna 360 docenten hebben die training gevolgd.

Verhaal van een vluchteling is een samenwerking tussen PAX en Critical Mass en wordt gesteund door de Postcode Loterij.

Zie ook: Tijdens Koffietijd 5 uur Live (RTL4) vertellen projectleider Dorien Jansen en spreker Ammar Al Khatib over het project Verhaal van een vluchteling (15-01-2019). 

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.