paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/doorbreek-de-stilte-rond-syrie-terugblik-en-tips

Doorbreek de stilte rond Syrië - terugblik en tips

19-03-2014

In De Nieuwe Liefde in Amsterdam vond zaterdag 15 maart het programma 'Doorbreek de stilte rond Syrië' plaats. In de talkshow werden prominente Syriërs en Nederlanders geïnterviewd over hun inzet voor Syrië. In de gesprekken werden het publiek concrete handvatten aangereikt om de Syrische bevolking te steunen.


Bekijk de compilatie van de talkshow. Het hele programma is op YouTube terug te zien.

Tips voor concrete steun aan de Syrische bevolking:
In de gebieden waar gevochten wordt ligt het onderwijs stil. Een aantal activisten in Aleppo vindt dit onacceptabel. Zij organiseren daarom zelf het onderwijs voor de kinderen in hun buurt. De 27-jarige Syrische lerares Maha Ghrer uit Aleppo de Mustafa richtte daarom de Qarmanschool op. De school kan aan ongeveer 350 kleuters en kinderen tot twaalf jaar, ongeacht hun afkomst of religie, onderwijs bieden. Steun de basisschool van Maha Ghrer in Aleppo via Adopt a Revolution van PAX.

Karam Kanho en Taher Taher, Nederlandse Syriërs met een medische achtergrond, reisden namens Het Syrische Comité naar de stad Gaziantep. Daar leverden ze containers met goederen uit Nederland af, bestemd voor een groep Syrische artsen die een kliniek op probeert te zetten voor revalidatie en rehabilitatie van slachtoffers. Steun het project van Karam en Taher door een donatie te doen aan Het Syrische Comité o.v.v. project Gaziantep, of door medische goederen te doneren.  

Mohammed Cheppih mobiliseerde de moslimgemeenschap in Nederland ten behoeve van de (internationale) actie 'Help Syrië de winter door'. Televisiepresentatrice Naeeda Aurangzeb was als delegatie-lid betrokken bij deze actie. Steun het initiatief 'Help Syrië de winter door' via een donatie en houd de website en FB-pagina in de gaten.

Steun Syrious Mission van o.a. Sja'iesta Badloe door een (handzaam) instrument of een financiële bijdrage te doneren. Of ga zelf als ervaren musicus, workshopleider of gemotiveerde professional mee op een van de volgende missies. Kijk op Syrious Mission.

Teken de petitie van Amnesty International voor handhaving en uitvoering van de VN-resolutie, waarin de strijdende partijen in Syrië worden opgeroepen onmiddellijk de belegering van woonwijken op te heffen en humanitaire hulp toe te laten. De petitie kan online getekend worden.

Koop of doneer een WakaWaka lamp en geef een gevlucht Syrisch gezin de mogelijkheid om contact te houden met familie en geliefden elders en om 's avonds met licht te koken, lezen, converseren en veilig naar buiten te gaan.  

Plak de Street Art solidariteitsstickers voor Syrië van Bureau Sazza op uw kantoor/woning.

En blijf op de hoogte van de Syrië-acties van de organisaties Life Current, Save the Children, War Child, Stichting Vluchteling, Unicef en Hivos.

Arnon Grunberg schreef een speciale Voetnoot: "Zou deze bijeenkomst volgend jaar opnieuw plaatsvinden?"

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.