paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/doe-mee-met-online-climate-strike-van-3-april

Doe mee met online Climate Strike van 3 april

02-04-2020

Door de coronacrisis kan de Climate Strike, die op vrijdag 3 april in Utrecht plaats zou vinden, niet doorgaan. Wel is er een online alternatief. PAX roept mensen op om mee te doen, via het internet.

In conflictgebieden wonen de meest kwetsbare mensen, die worden vaak dubbel getroffen: door de klimaatcrisis én door conflict. De klimaatverandering speelt namelijk een steeds grotere rol in het veroorzaken en versterken van conflicten. Neem de schaarste aan natuurlijke hulpbronnen zoals water of grasland. De opwarming van de aarde vergroot die schaarste, en de schaarste vergroot op zijn beurt de ongelijkheid in machtsverhoudingen.

PAX vindt dat de breedste schouders en grootste vervuilers de kosten van de klimaatverandering moeten dragen. Daarmee helpen we mensen die het hardst door de klimaatcrisis worden getroffen. Zo zorgen we voor een rechtvaardige aanpak van de klimaatcrisis.

PAX roept dan ook op om online actie te voeren voor een rechtvaardige aanpak van de klimaatcrisis. Hoe? Maak thuis een protestbord, ga ermee op de foto en deel hem op vrijdag 3 april op sociale media. Gebruik daarbij de hashtag #ClimateStrikeOnline. Je kunt de oproep ook digitaal steunen door onze oproep te ondertekenen.

PAX ondertekende, net als in oktober 2019, de oproep “Het klimaat is van iedereen”. Samen met organisaties als Oxfam Novib en Milieudefensie staan we achter de actievoerders.

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.