paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/doe-mee-met-de-nationale-vredesweek-2019

Doe mee met de Nationale Vredesweek 2019!

22-08-2019

Tijdens de Vredesweek, van 21 t/m 29 september, worden in het hele land honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot collegetours en van festivals tot debatten. Het thema van de Vredesweek 2019 is Vrede verbindt over grenzen. Over het belang van elkaar durven leren kennen, over (zichtbare en onzichtbare) grenzen heen.

Je kunt meelopen met de grootste Walk of Peace in Almere; kijk in de agenda op vredesweek.nl of er in jouw omgeving ook een Walk of Peace wordt georganiseerd.

Ook kun je een bezoek brengen aan verschillende optredens van een straattheatergroep uit Tuzla, heerlijke baksels proeven in Barneveld waar ze bakken voor vrede, of naar een muziekfestival in Zoetermeer waar je tegelijkertijd een potje Fifa kunt spelen. Maar er is in de Vredesweek ook ruimte voor onder andere een debat met Kamerleden over de berechting van IS-strijders, en een fotoboek presentatie over historisch/culturele plekken die een rol speelden in de oorlog in de Westelijke Balkan.

Als je geïnteresseerd bent in vredeswerk kan je één van de 35 lezingen bezoeken van een medewerker van PAX; de onderwerpen variëren van kernwapens tot bloedkolen, en van Syrië tot Colombia. Ook spreekt staatssecretaris Paul Blokhuis in Apeldoorn over het thema van deze Vredesweek, en is PAX ambassadeur Vincent Bijlo te beluisteren in Schiedam en Den Haag.

Met de Vredesweeklezing 2019 in de Domkerk Utrecht luidt PAX op vrijdag 20 september de landelijke Vredesweek in.

Een compleet overzicht van alle activiteiten van de Vredesweek 2019 vind je op www.vredesweek.nl/agenda. Wie leer jij deze Vredesweek kennen?

Lees ook de Vredesweekeditie van PAX Magazine.

Zie ook: Dit was de Vredesweek 2018

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.