paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/doe-mee-met-de-nationale-vredesweek-2019

Doe mee met de Nationale Vredesweek 2019!

18-09-2019

Van 21 t/m 29 september 2019 is het Vredesweek, dé nationale actieweek voor vrede. Tijdens de Vredesweek worden in het hele land honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot collegetours en van festivals tot debatten. Voor elk wat wils.

Het thema van de Vredesweek 2019 is Vrede verbindt over grenzen. Over het belang van elkaar durven leren kennen, over (zichtbare en onzichtbare) grenzen heen.

Activiteiten

Op vrijdag 20 september starten we met de Vredesweeklezing in de Utrechtse Domkerk, met Jan Gruiters, algemeen directeur van PAX en theoloog Rikko Voorberg. PAX organiseert op 23 september een debat met Kamerleden Lilianne Ploumen en Martijn van Helvert over de berechting van IS-strijders, en op 26 september de presentatie van het fotoboek 'Killing Culture' over historische en culturele plaatsen die een rol speelden in de Oorlog op de Westelijke Balkan.

Ambassadeur van Vrede Vincent Bijlo zal optreden bij de Walk of Peace in Schiedam en bij de opening van de Vredesweek in Den Haag.
 
Maar dit is pas het begin, in het hele land worden er activiteiten georganiseerd! Wat dacht je bijvoorbeeld van meelopen met de grootste Walk of Peace dit jaar, in Almere? Ook kun je een bezoek brengen aan optredens van een straattheatergroep uit Tuzla, of naar een muziekfestival in Zoetermeer. En als je geïnteresseerd bent in vredeswerk kun je één van de 40 lezingen bezoeken van een PAX-medewerker; de onderwerpen variëren van kernwapens tot bloedkolen, en van Syrië tot Colombia.

Een compleet overzicht van alle activiteiten van de Vredesweek 2019 vind je op www.vredesweek.nl/agenda.

Wie leer jij deze Vredesweek kennen?

Lees ook de Vredesweekeditie van PAX Magazine.

Zie ook Dit was de Vredesweek in 2018

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.