paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/doe-mee-aan-de-actie-syria-im-with-you

Doe mee aan de actie 'Syria, I'm with you'

15-03-2018

"Is de wereld ons vergeten?", vragen Syriërs zich af, terwijl de bommen nog altijd op hen neer regenen. PAX wil hen laten weten dat Nederland niet wegkijkt, maar getuige is van de mensenrechtenschendingen in Syrië. Om dit zichtbaar te maken heeft PAX de campagne ‘Syria, I’m with you’ gelanceerd, primair in de gelijknamige Facebookgroep.

Vandaag is het zeven jaar geleden dat Syriërs vreedzaam de straat op gingen om te demonstreren. Het was de start van een wrede en bloedige oorlog. “Gaan we vandaag dood? Waarom bombarderen ze ons?”, vraagt een driejarig jongetje aan zijn moeder. Hij woont in het Syrische Ghouta, althans wat daar van over is.

Schuilkelders
Honderdduizenden mannen, vrouwen en kinderen gaan in deze regio al maanden door een hel. Ondanks dat de VN-Veiligheidsraad recent opriep tot een staakt-het-vuren, blijven de bombardementen op burgers doorgaan. Ze proberen te overleven in schuilkelders, vaak zonder voedsel of sanitair.

Niets en niemand
Niemand komt hen te hulp, niemand beschermt hun kinderen. Ze hebben niets meer, zelfs geen hoop, want de wereld kijkt machteloos toe. De lijst mensenrechtenschendingen blijft maar groeien, niet alleen in Ghouta, maar ook andere regio’s van het noodlijdende Syrië. De burgers in Syrië denken dat de wereld hen vergeten is.

Persoonlijke verhalen
Op de Facebookpagina  lees je persoonlijke verhalen en updates uit Ghouta en andere belegerde Syrische regio's. Lees mee, kijk mee en nodig je vrienden uit. Hoe meer mensen lid worden, hoe krachtiger het signaal.

Word lid van de Facebookgroep Syria, I'm with you.

Stappenplan
PAX roept met een brief de Eerste en Tweede Kamer en vertegenwoordigers van de Europese Unie op om Syriërs te beschermen. De brief bevat een concreet stappenplan en kun je hier lezen.

Lees de noodkreten uit Ghouta op blogs.paxvoorvrede.nl/save-ghouta/

Bescherming van burgers in oorlogssituaties, Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.