paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/dinsdag-15-maart-vijf-jaar-syrische-revolutie

Dinsdag 15 maart: vijf jaar Syrische revolutie

14-03-2016

Na vijf jaar oorlog zijn er nog steeds heel veel mensen in Syrië die blijven geloven in een vreedzame oplossing van het conflict. Hoewel er veel mensen gevlucht zijn, zijn er nóg meer mensen gebleven. Zij zetten zich nog steeds vreedzaam in voor een betere toekomst. Kijk op dinsdag 15 maart via een live verbinding mee naar activiteiten vanwege de vijfde 'verjaardag' van de revolutie.

Massaal de straat op
Sinds de start van de vredesonderhandelingen in Genève verminderde het aantal luchtbombardementen en gaan Syriërs weer massaal de straat op. Dat gebeurt op meer dan honderd plaatsen van noord tot zuid, van oost tot west. Ze laten ons zien dat, vijf  jaar nadat ze in opstand kwamen, hun doelen niet veranderd zijn: vrijheid en mensenrechten. De regering van president Assad schendt die rechten al jarenlang. Daar moet een einde aan komen.

Kijk live mee via webcam
Op dinsdag 15 maart kun je op deze website van 13.00 tot 19.00 uur (Nederlandse tijd) live beelden uit Kobani en Saraqeb zien. In Saraqeb kun je vanaf 16.00 uur onder meer meekijken naar een toneelstuk van de jongerenorganisatie Tajammu Shabab Saraqeb.
 
Alternatief
Er is een alternatief voor Assad en ISIS, namelijk de vreedzame Syriërs die niet opgeven tot ze vrij zijn. Zoals een bevriende Syrische activist zei: "Verschillende strijdende partijen hebben hun best gedaan om het Syrische volk af te schilderen als extremisten, om zo hun chauvinistische religieuze en etnische doelen te bereiken. Maar vandaag heeft het Syrische volk laten zien […] wat ze werkelijk willen: een inclusieve Syrische staat waar alle Syriërs gelijke rechten genieten!"

Lees de blog Als de wapens zwijgen, gaat de vreedzame revolutie door

Wil je het werk van Syrische vredesactivisten steunen, dan kan dat via adoptarevolution.nl.

Lees ook: 'Burgerbevolking is doelwit'

 

Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.