paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/de-best-gelezen-blogs-van-2017

De best gelezen blogs van 2017

22-01-2018

Bijna 60 blogs werden er in 2017 gepubliceerd op onze blogsite blogs.paxvoorvrede.nl. Verhalen over ons werk, reflecties en achtergronden bij nieuws. Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen blogs van 2017.

Warm welkom – Janneke Juffermans

Janneke ontmoette 15 jaar geleden een bijzonder, dapper meisje in een asielzoekerscentrum. In haar blog vertelt ze hierover. “Ze kroop met haar kleren onder een deken op de vloer die veranderde in een wiebelende massa.”

Onbekend maakt onbemind? - Miriam van Voornveld

Miriam liep  een half jaar stage  bij het project Verhaal van een Vluchteling. In haar blog beschrijft ze onder andere een bijzondere en inspirerende ontmoeting met twee Syriërs

I’ve never been so worried about a dress – Susi Snyder

Susi Snyder, programmaleider Nucleaire ontwapening, bereidt zich voor op een ontmoeting met de Paus in het Vaticaan. Maar de dresscode maakt haar nerveus en zet haar bovendien aan het denken.

In Bosnië is ‘Srebrenica’ geen verleden – Dion van den Berg

Dion blikt vooruit op de opening van de gevoelige tentoonstelling ‘Srebrenica Genocide. The Failure of the International Community’.De tentoonstelling opende op 9 februari 2017 en toont verschillende visies op wat er in Srebrenica gebeurd is en op de rol van de verschillende betrokkenen: Dutchbat, Bosniërs en Serviërs  

Samenwerken met dictators: een heilloze weg – Jan Gruiters

Samenwerking met ‘ongemakkelijke partners’ omwille van eigen nationale veiligheid is een heilloze weg, dat beargumenteert PAX-directeur Jan Gruiters in zijn blog. “Dictators onderdrukken de vrije mens en smoren de stem van hen die niet willen buigen.”

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.