paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/blijf-investeren-in-syrische-burgers

Blijf investeren in Syrische burgers

02-10-2018

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met de Ministers Blok en Kaag over het stopzetten van de Nederlandse steun aan de gewapende oppositie in Syrië. De steun aan de hulporganisatie Witte Helmen, al een paar keer genomineerd voor de Nobelprijs van de Vrede, dreigt nu ook ingetrokken te worden.

De Witte Helmen zijn de vrijwillige puinruimers van de oorlog in Syrië die proberen te redden wat er te redden valt. Ook het stoppen van steun aan het democratiseren van lokaal bestuur in het noordwesten betekent dat radicale groepen meer ruimte zullen krijgen. PAX pleit er daarom voor dat Nederland, net als bondgenoten Duitsland en Canada, de steun aan deze civiele projecten in Syrië voortzet. In de beleidsbrief wijst PAX erop dat het momenteel ontbreekt aan een actuele en coherente Syrië-strategie. Steun slachtoffers van oorlogsmisdaden, steun democratische krachten en geef Syriërs zeggenschap over hun eigen toekomst.

Lees hier de beleidsbrief.

Lees ook de blog die Jan Gruiters naar aanleiding van de dreiging op de provincie Idlib eerder schreef over deze kwestie.

 

Bescherming van burgers in oorlogssituaties, Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.