paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/anna-timmerman-nieuwe-directeur-pax

Anna Timmerman nieuwe directeur PAX

25-11-2019

Anna Timmerman wordt met ingang van 1 januari 2020 algemeen directeur van Vredesorganisatie PAX. Zij volgt in die functie Jan Gruiters op die onlangs na bijna twintig jaar afscheid heeft genomen. Timmerman werkt als consultant en was directeur van de Nederlandse tak van Human Rights Watch.

Marieke de Wal, voorzitter van de Raad van Toezicht, is verheugd: “Met Anna krijgen we een enthousiaste directeur die beschikt over ruime kennis van en ervaring op het werkterrein van PAX. Zij heeft visie op het vredeswerk en een groot (inter)nationaal netwerk. Ik heb er alle vertrouwen in dat Anna op een verbindende en inspirerende manier PAX zal positioneren in deze onstuimige wereld.”

Burgeractivisme

Anna Timmerman: “PAX is een interessante en invloedrijke organisatie, die veel kennis heeft op het gebied van controversiële wapens, wapenhandel en de opbouw van inclusieve samenlevingen. Ik kijk er naar uit om PAX samen met partners en medewerkers verder uit te bouwen en zichtbaarder te maken. In het huidige politieke klimaat vind ik het van groot belang ons uit te spreken over uitsluiting van minderheden en hoe we het burgeractivisme dat zich hiertegen verzet kunnen ondersteunen, zowel in Nederland als in landen ver weg.”

Anna Timmerman studeerde geschiedenis aan de universiteit van Amsterdam en richtte zich daarbij op de recente geschiedenis van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Na haar studie begeleidde zij reizen naar het Midden-Oosten. In 2001 ging zij voor Humanity in Action werken als programmacoördinator, waar ze na verloop van tijd directeur werd. In 2009 richtte zij de Nederlandse tak van Human Rights Watch op en werd zij directeur. De afgelopen twee jaar werkte Timmerman als consultant voor fondsen en goede doelen zoals Refugee Company en Lawyers for Lawyers.

De directie van PAX bestaat per 1 januari 2020 uit Anna Timmerman (algemeen directeur), Miriam Struyk (directeur programma’s) en Radboud van Delft (directeur organisatie).

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.