paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/ambassadeursdagen-een-succes-haat-moet-niet-erfelijk-zijn-vrede-wel

Ambassadeursdagen een succes: 'Haat moet niet erfelijk zijn, vrede wel.'

27-03-2018

Vanuit het hele land komen enthousiaste en betrokken mensen op de ambassadeursdagen af. Om elkaar te ontmoeten én om te leren.

Dat gebeurt in uiteenlopende workshops, van fondsenwerven, via het betrekken van jongeren bij vredeswerk tot hoe je eigenlijk een goede dialoog voert.

Vrede erven
De regionale dagen zijn een voorbereiding op de Vredesweek in september. Het thema is ‘Generaties voor vrede’. Cabaretier en PAX-ambassadeur Vincent Bijlo gaf begin deze maand in Rotterdam het startschot. Hij vertelde een persoonlijk verhaal over hoe de Tweede Wereldoorlog zijn vader maar niet losliet. Daarmee beïnvloedde hij ook zijn kinderen. Pas bij de val van de muur was zijn vader definitief om en werden ‘moffen’ weer Duitsers. Bijlo vatte het mooi samen: ‘Haat moet niet erfelijk zijn, vrede wel’.

Generaties
In Amersfoort, op de tweede ambassadeursdag, spraken Jan-Jaap van Oosterzee en zijn dochter Laura over hoe zij zich binnen hun familie door de generaties heen inzetten voor vrede. Jan-Jaap als lobbyist voor PAX en Laura die er bewust voor kiest om in de Utrechtse ‘probleemwijk’ Overvecht les te geven.

Kom ook
Nijmegen sluit af op 7 april. De burgemeester opent de dag en wie wil, kan zich tot en met 2 april nog aanmelden via deze link. In één van de workshops vertelt  Dave Ensberg-Kleijkers hoe hij zich als kind van Surinaamse vluchtelingen inzet voor mensenrechten en vrede onder de volgende generaties, via zijn baan in het onderwijs. Hopelijk tot daar!

Zie ook vredesweek.nl

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.