paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/albanees-kosovaarse-valdete-idrizi-ontvangt-vredesprijs-uit-handen-van-condoleeza-rice

Albanees-Kosovaarse Valdete Idrizi ontvangt vredesprijs uit handen van Condoleeza Rice

10-03-2008

De Albanees-Kosovaarse Valdete Idrizi is de Europese winnaar van de ‘International Women of Courage Award’. Zaterdag 8 maart 2008 ontvangt deze partner van IKV Pax Christi de prijs uit handen van Condoleezza Rice. Zij werd voor de prijs voorgedragen door de Amerikaanse ambassade in Kosovo die Valdete persoonlijk kent en aanbevelingen ontving van vele kanten.

Valdete is oprichtster en directeur van de multi-etnische organisatie Community Building Mitrovica en daarnaast ook bestuurslid van verschillende Kosovaarse en Balkanbrede organisaties. Door de organisatie achter de award wordt zij geroemd om onder andere haar doorzettingsvermogen en haar vermogen om werkelijke veranderingen tot stand te brengen.

"Mevrouw Idrizi’s engagement om een functionerende democratische maatschappij op te bouwen, blijft ongeëvenaard aan beide kanten van Mitrovica." Ook haar persoonlijkheid wordt geëerd: "Mevrouw Idrizi is ook een zeer integer en warm persoon, bezit een grote ethisch verantwoordelijkheidsgevoel en een enorm enthousiasme om zich op elke mogelijke en nodige manier in te zetten voor de beide gemeenschappen."

Europa

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.