paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/al-zes-walks-of-peace-dit-jaar

Al zes Walks of Peace dit jaar

11-05-2017

Na twee succesvolle Walks of Peace in Den Haag (2015) en Enschede (2016) ondersteunt PAX in de komende Vredesweek lokale groepen die zelf een Walk of Peace organiseren. Van Vlaardingen tot Leeuwarden, samen maken we een krachtig statement. Nu al weten we dat er op zes plaatsen in Nederland een Walk of Peace plaatsvindt. Het zou mooi zijn als dit in de Vredesweek op zoveel mogelijk plekken navolging krijgt en we nodigen andere geïnteresseerden dan ook van harte uit om zich aan te melden bij PAX.

In een tijd van snoeiharde standpunten over vluchtelingen en genadeloze oorlogen in het buitenland lopen we samen. De Walk of Peace is wandeling van én voor vrede. We lopen de Walk of Peace om ons te verbinden met vrede en met elkaar, ook al zijn we nog zo verschillend. De Walk of Peace is niet een eenmalige gebeurtenis: de eerste Walk of Peace heeft in 2015 plaatsgevonden als eerste in een reeks wandelingen voor vrede tot 2021, die in verschillende plaatsen in Nederland wordt georganiseerd door enthousiaste groepen.

Bijzondere ontmoetingen
Zes lokale groepen hebben zich al aangesloten bij PAX en de Raad van Kerken en organiseren deze Vredesweek (16 t/m 24 september) hun eigen vredeswandeling. In Vlaardingen, Enschede, Bussum-Naarden, Naaldwijk, Zoetermeer en Leeuwarden wordt er nu al hard gewerkt om bijzondere ontmoetingen en duurzame verbindingen tussen verschillende (religieuze) groepen te initiëren. Voor de organisatie in Naaldwijk is het niet de eerste keer dat ze meedoen. "Tijdens deze wandeling zullen we met elkaar, vanuit alle kleuren, in gesprek gaan over wat vrede voor ieder van ons betekent en wat we samen kunnen doen om de wereld een beetje mooier te maken. Op deze manier hopen we al wandelend dichterbij elkaar en elkaars levensbeschouwing te komen."

Het organiseren van een Walk of Peace betekent tegelijkertijd ook deel uitmaken van het vredeswerk van PAX. Want wij houden vol dat elke stap voor vrede een goede stap is. Als je loopt voor de vrede dan ben je zichtbaar en dat vergt moed en durf!

Ben je zelf enthousiast geworden en wil je ook een Walk of Peace organiseren? Stuur dan een e-mail naar info(javascript needed for readable email)paxvoorvrede.nl, onder vermelding van "Walk of Peace".
Wil je een indruk krijgen hoe een Walk of Peace eruit zag in 2016, klik dan hier.

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.