paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/activiteiten-voor-jong-en-oud-tijdens-walk-of-peace

Activiteiten voor jong en oud tijdens Walk of Peace

09-09-2015

Tijdens de Walk of Peace, op zondag 20 september in Den Haag, kunnen wandelaars meedoen aan diverse activiteiten. Allemaal dragen ze bij aan vrede: vrede in jezelf, in je eigen buurt of ver weg.

Bij de Aksa Moskee krijgen wandelaars een roos die ze vervolgens meenemen naar het Rabbijn Maarsenplein. Daar leggen ze de roos neer bij het monument wat herinnert aan Joodse kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd. Ook maken wandelaars hun eigen gebedsvlag. Stof, scharen en stiften, het ligt allemaal klaar om zelf eigen gebedsvlag te knippen en er een vredesboodschap op te tekenen of schrijven. Een boodschap van vrede wordt ook gestuurd aan vredesactiviste Olena uit Oekraïne. Zij brengt verschillende bevolkingsgroepen in Oekraïne bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan, hoe moeilijk dat soms ook is. Wandelaars kunnen hun bemoedigende woorden voor Olena op een kaartje schrijven en naar haar opsturen. Olena is een partner van PAX. Als vredesorganisatie werken we al 65 jaar aan vrede. Een expositie over 65 jaar vredeswerk hangt in het Museon, dat is vrij toegankelijk op 20 september.

De Walk of Peace start vanaf 13.00 uur bij station Holland Spoor. Daar opent Haagse wethouder Baldewsingh de wandeling. Voorafgaand ontmoeten vertegenwoordigers van de christelijke, islamitische en joodse gemeenschap elkaar. Het motto van de Vredesweek - Vrede verbindt - wordt hier in praktijk gebracht. Bij de start staat het Leger des Heils klaar om deelnemers soep en brood uit te delen. Wandelen doe je immers niet op een lege maag.

De wandeling eindigt in de tuin van restaurant Gember, aan de Stadhouderslaan 43, direct naast het Gemeentemuseum, in Den Haag. Daar staat voor iedereen een picknick klaar. Ondertussen kunnen wandelaars vredesactiviste Nawras uit Irak ontmoeten. Zij is onderdeel van een jongerennetwerk in Irak wat solidariteit en verzoening tussen gemeenschappen versterkt. Op uitnodiging van PAX is Nawras in Nederland. Freek Landmeter (directeur PAX) en Hielke Wolters (Wereldraad van Kerken) sluiten de Walk of Peace af. Het geheel wordt omlijst door muziek van het mamaverhalenkoor. Een koor bestaande uit moeders met uiteenlopende culturele achtergronden, zij hebben hun levensverhalen in liedjes gevat. Voor de Walk of Peace schreven zij een speciaal vredeslied wat ze ten gehore brengen met rappende jongeren uit de Schilderswijk.

Het gehele programma en verdiepende artikelen lees je in het informatiemagazine. Meelopen met de Walk of Peace? Meld je dan aan via www.walkofpeace.net.

 

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.