paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/actie-tegen-bloedkolen-bij-hoofdkantoor-essent

Actie tegen bloedkolen bij hoofdkantoor Essent

16-12-2015

Koop jij nog steeds bloedkolen? Dat is niet hoe wij zaken doen! Met deze boodschap voert PAX vandaag actie bij het hoofdkantoor van energiebedrijf Essent in Den Bosch, waar overheid, energie- en mijnbouwbedrijven praten over de aanpak van bloedkolen. Volgens PAX heeft die aanpak nog nauwelijks iets opgeleverd.

De verschillende partijen bespreken vandaag de resultaten van de inspanningen voor een maatschappelijk verantwoorde steenkoolketen. PAX concludeert uit dit rapport dat vijf jaar praten over de aanpak van bloedkolen uit Colombia nog weinig concreets heeft opgeleverd. De slachtoffers van bloedkolen hebben nog steeds geen genoegdoening gekregen voor wat hen is aangedaan.
PAX vindt dat een tijdelijke importstop van bloedkolen onvermijdelijk wordt als de bloedkolenaanpak nog langer zonder resultaat blijft.

Bloedkolen to go
Om die boodschap kracht bij te zetten, staat de vredesorganisatie vandaag met fietsborden bij het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch. 'Still buying blood coal? That's not how we do business!' staat er te lezen. In het Engels, zodat ook de buitenlandse energiebedrijven en de mijnbouwbedrijven de boodschap kunnen lezen.

Ook delen we aan alle bezoekers van de bijeenkomst koffie to go uit in koppen met daarop de tekst blood coal to go.

 

Natuurlijke hulpbronnen, conflict en mensenrechten, Colombia, Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.