paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/actie-cent-a-message

Actie: Cent a Message!

09-04-2015

Gaat jouw spaargeld of verzekeringspremie naar foute wapenbedrijven, mensenrechtenschendingen of dierenleed? Check op eerlijkegeldwijzer.nl hoe jouw bank scoort op duurzame thema’s en ‘cent a message’ om ze te laten weten hoe blij of teleurgesteld je bent.

Wapens in verkeerde handen kunnen leiden tot conflicten die de veiligheid en ontwikkeling van miljoenen mensen bedreigen. Daarom moet de wapenindustrie nooit leveren aan dictators of zwakke regimes, en geen verboden of omstreden wapens maken zoals clustermunitie en kernwapens. De ideale bank of verzekeraar investeert niet in foute wapenbedrijven

Wordt jouw spaargeld of verzekeringspremie in foute wapenbedrijven geïnvesteerd?
Check het via de Eerlijke Geldwijzer. Niet tevreden? Vraag je bank en verzekeraar om iets goeds te doen met je centen. #Centamessage

Eerlijke Geldwijzer
Op de nieuwe website eerlijkegeldwijzer.nl kunnen klanten van banken en verzekeraars op één plek de scores van de Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer in te zien. De website biedt de mogelijkheid om de financiële instellingen te vergelijken op hun duurzaamheidinvesteringen zoals klimaat, arbeids- en mensenrechten, dierenwelzijn en wapens.

De Eerlijke Geldwijzer is een initiatief van PAX, Oxfam Novib, Amnesty International, Dierenbescherming, FNV en Milieudefensie.

 

Omstreden wapens en wapenhandel, Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.