paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/3

Laatste berichten

 • Vice Versa lanceert genderspecial 25 jaar 'Beijing': tijd voor een feestje?

  23-09-2020 Het journalistieke platform voor mondiale vraagstukken (Vice Versa) en het netwerk dat strijdt voor wereldwijde gendergelijkheid (WO=MEN) lanceren in september 2020, in samenwerking met zeven andere organisaties, waaronder PAX, een genderspecial met als thema Beijing 25+.

  Gender, vrede en veiligheid
 • Broze vrede in Zuid-Soedan onder druk, meer actie nodig

  21-09-2020 Zuid-Soedan staat in de top drie van landen die het meest gevoelig zijn voor de negatieve invloed van de coronacrisis. Dat terwijl het land al zo enorm veel geweld kent. Het wordt hoog tijd dat betrokken partijen het Vredesakkoord van 2018 in z’n geheel gaan uitvoeren. En dat de niet ondertekenaars van het akkoord zich inzetten voor het vredesproces zoals afgesproken onder de Rome Declaration. Daarom doen de gezamenlijke kerken een dringende oproep aan alle partijen zich te committeren aan het Vredesproces in Zuid Soedan met een onmiddellijke stop van geweld. Vandaag, op de Internationale dag van de Vrede.

  Gender, vrede en veiligheid, Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen, Afrika
 • Nederlandse aankondiging om Syrië verantwoordelijk te stellen is een belangrijke stap naar gerechtigheid

  21-09-2020 Nederland heeft Syrië aansprakelijk gesteld voor ernstige mensenrechtenschendingen, zoals het martelen en folteren van burgers. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de Syrische overheid wordt aangeklaagd voor deze misdaden.

  Midden-Oosten
 • PAX Power to the People Live Streams

  20-09-2020 PAX Power to the People is een jaarlijkse manifestatie over activisme en solidariteit. Samen met o.a. Sigrid Kaag, Jerry Afriyie, Mounir Samuel, Mitchell Esajas en Chihiro Geuzebroek, onderzoeken we strategieën van vreedzaam verzet. Van protesteren tot procederen, van grass roots werk tot diplomatie, van theater tot universiteit, van de pleinen van Irak tot onze eigen Dam. Praat mee, denk mee, doe mee!

 • Zonder vrouwen geen vrede

  19-09-2020 Tijdens de Vredesweek van 19 – 27 september vraagt Vredesorganisatie PAX aandacht voor het belang van vrouwen voor het bereiken van vreedzame samenlevingen overal ter wereld. “De rol van vrouwen bij het vreedzaam oplossen van conflicten is niet te overschatten,” aldus Anna Timmerman, algemeen directeur PAX. “We laten dan ook vrouwelijke vredesactivisten aan het woord om te vertellen hoe zij, ondanks vele belemmeringen, werken aan vrede. Je kan niet verwachten dat vredesgesprekken en het opbouwen van nieuwe machtsstructuren tot een duurzame vrede leiden, als meer dan de helft van de bevolking uitgesloten wordt tijdens die onderhandelingen”.

 • Nederland laat bedrijven ongemoeid die in Palestina internationaal recht schenden

  16-09-2020 Al sinds februari van dit jaar is duidelijk welke bedrijven betrokken zijn bij economische activiteiten in illegale Israëlische nederzettingen in bezet Palestijns gebied. Op een lijst van de VN staan vier Nederlandse bedrijven. Maar tot nu toe onderneemt de Nederlandse overheid geen actie.

  Midden-Oosten
 • Expositie met alle vredesweek-affiches Len Munnik

  15-09-2020 Vaste prik bij de Vredesweek van PAX zijn de aansprekende tekeningen die Len Munnik maakt bij het thema van de Vredesweek. Al die tekeningen zijn nu verzameld en te zien in een tentoonstelling in Museum Vlaardingen.

  Nederland
 • PAX Duif voor Khadija Arib, Rikko Voorberg, Minka Nijhuis en Naomie Pieter

  14-09-2020 PAX heeft voorafgaand aan de Vredesweek 2020 de PAX Duiven uitgereikt. Daarmee zetten wij bijzondere vredesinitiatieven in de spotlights. De ontvangers van de PAX Duif 2020 zijn: Khadija Arib, Rikko Voorberg, Minka Nijhuis en Naomie Pieter. De vakjury stond onder leiding van Sinan Can.

  Nederland
 • De Vredesweek is begonnen

  10-09-2020 Van 19 tot en met 27 september zijn er door heel het land honderden activiteiten in het teken van vrede, activisme en dialoog. Dit jaar is het, door de situatie rond het coronavirus, anders dan normaal. PAX en de vele Ambassades van Vrede in Nederland komen met een mix van evenementen: live te bezoeken én online events.

  Nederland
 • Brand in kamp Moria: evacuatie nu noodzakelijk

  09-09-2020 Statement van Defence for children, ondersteund door PAX: