paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/22

Laatste berichten

 • Partnerorganisatie Al Mesalla heeft in het kamp veilige plekken gecreëerd voor vrouwen. Foto PAX

  Gevlucht uit Mosul

  25-08-2016 Nu de strijd om Mosul deze maand verergerd is, komen er per dag zo’n 150 nieuwe gezinnen aan in de vluchtelingenkampen. PAX medewerkster Benoite bezocht Dibega kamp en sprak met vluchtelingen en de leiding van het kamp.

  Bescherming van burgers in oorlogssituaties, Midden-Oosten
 • Dat vluchtelingen voortaan vanuit de AZC's vrijwilligerswerk mogen doen, is dan ook niet alleen goed voor hun taalontwikkeling, het is ook beter voor hun zelfbeeld. Foto Directie Voorlichting / Flickr.com / https://www.flickr.com/photos/132590650@N02/

  Mogen werken goed voor zelfbeeld vluchteling

  25-08-2016 Asielzoekers mogen vrijwilligerswerk doen. Dit liet minister Asscher onlangs weten. Een uitkomst, want voor veel vluchtelingen is het lange wachten op de AZC’s vreselijk. De Syrische vluchtelingen die in Nederland voor PAX actief zijn in het Get to know us-team weten er alles van. Ammar Sheikh Ibrahim van dit team verwoordt waarom het mogen werken voor hem zo belangrijk is.

  Nederland
 • In de Syrische stad Hassakeh zijn vorige week hevige gevechten uitgebroken. Syria.liveuamap.com/ legde de gevechten op kaart vast op 22 augustus.

  Geweld bij vredescentrum in Syrië

  23-08-2016 In de Syrische stad Hassakeh zijn vorige week hevige gevechten uitgebroken. Voor het eerst zijn Amerikaanse straaljagers het Syrische luchtruim binnengevlogen. Dat had als effect dat de Syrische luchtaanval is afgeslagen, maar er zijn nu nog wel grondgevechten.

  Bescherming van burgers in oorlogssituaties, Midden-Oosten
 • Foto © Xanthe Hall

  Meerderheid landen wil onderhandelingen kernwapenverbod in 2017

  22-08-2016 107 Landen hebben afgelopen week aangegeven volgend jaar te willen beginnen met onderhandelingen over een internationaal verbod op kernwapens.

 • Foto PAX / Gabriela Hengeveld

  Inschrijving Walk of Peace geopend

  17-08-2016 In een tijd van snoeiharde standpunten over vluchtelingen in ons eigen land en genadeloze oorlogen in het buitenland, ontmoeten wij elkaar onderweg op pleinen, in kerken, scholen en moskeeën. Wandel mee met de Walk of Peace op zondag 18 september in Enschede en ervaar onderweg hoe je vrede waar kunt maken in ontmoetingen, muziek, zang en schilderen!

  Nederland
 • Een promotiefoto van een Gowind korvet van het Franse bedrijf DCNS. Volgens PAX had de exportvergunning voor de wapensystemen voor de Franse schepen, bestemd voor Egypte, niet verleend mogen worden. Foto Wikimedia CC - fair use.

  Beslissing beroep wapendeal uitgesteld

  16-08-2016 In de rechtszaak die PAX samen met het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) en Stop Wapenhandel heeft aangespannen over een wapendeal met Egypte is nog geen uitspraak gedaan. De rechter boog zich allereerst over de vraag of de drie maatschappelijke organisaties wel partij kunnen zijn.

  Omstreden wapens en wapenhandel, Nederland
 • Het Franse marineschip P725 Adroit. Nederlandse wapensystemen zullen worden geïnstalleerd op gelijksoortige korvetten van het Franse bedrijf DCNS die aan de Egyptische marine worden verkocht. Foto Wikimedia CC

  PAX in beroep vanwege wapenlevering aan Egypte

  12-08-2016 PAX, Comité Stop Wapenhandel en het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) zijn bij de rechter in beroep gegaan om een wapenlevering aan Egypte aan te vechten. De rechter beslist 15 augustus tijdens het beroep of hij vindt dat de drie organisaties genoeg belang hebben bij de zaak en dus ontvankelijk zijn.

  Omstreden wapens en wapenhandel, Nederland
 • Aleppo: mensen uit belegerde stad geven niet op

  Aleppo: mensen uit belegerde stad geven niet op

  12-08-2016 Artsen uit de belegerde stad Aleppo doen een noodoproep aan de internationale gemeenschap om iets te doen om de belegering op te heffen. De doktoren wijzen er op dat ziekenhuizen gebombardeerd worden, dat ze voor de onmenselijke keuze worden gesteld wie ze wel en wie ze niet kunnen proberen te redden.

  Bescherming van burgers in oorlogssituaties, Midden-Oosten
 • Premier Rutte in gesprek met Iraakse jongeren. Foto Nederlandse Ambassade in Irak

  Rutte ontmoet Iraakse jongeren

  11-08-2016 Premier Rutte had tijdens zijn verrassingsbezoek aan Irak ook tijd om met jongeren uit Bagdad te spreken. Enkele jongeren die werden uitgenodigd zijn verbonden aan het PAX programma We are all citizens / Wij zijn allemaal burgers dat PAX uitvoert in Irak sinds 2013.

  Midden-Oosten, Nederland
 • Campaigner Selma van Oostwaard is bij de herdenking in Hiroshima.

  Hiroshima: "Verbod op kernwapens gaat er komen"

  05-08-2016 In Japan wordt dit weekend herdacht dat 71 jaar geleden de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki plaatsvonden. Al lijkt het er soms op dat politici weinig geleerd hebben van de enorme impact die de gruwelijke ontploffingen hebben gehad, PAX is voorzichtig positief over een mogelijk wereldwijd verbod op kernwapens.

  Omstreden wapens en wapenhandel