paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/2

Laatste berichten

 • Vrijdag werd bekend dat hij 15 dagen in voorarrest moet blijven.

  Journalist en activist Wael Abbas in Cairo opgepakt

  25-05-2018 Journalist en activist Wael Abbas is in Cairo opgepakt. In 2010 was hij nog te gast tijdens de Nacht van de Vrede georganiseerd door PAX. Een half jaar later speelde hij een prominente rol in de Arabische Lente die uiteindelijk leidde tot de val van president Moebarak. Nu is de social media activist die altijd met vreedzame middelen zijn verzet tegen onvrijheid etaleert, zelf opgepakt.

  Midden-Oosten
 • Colombiaanse president Santos (rechts) en FARC leider Jiménez tijdens de ondertekening van het vredesakkoord in 2016. Foto: U.S. State Departement/CC Wikimedia Commons

  Stemmen over de vrede in Colombia

  25-05-2018 Aanstaande zondag is een historische dag in het Latijns Amerikaanse land Colombia. Het is de dag van de eerste presidentsverkiezingen sinds de ondertekening van het vredesakkoord tussen de overheid en de FARC.

  Colombia
 • PAX Vieren 2018

  PAX Vieren voor Vredesweek 2018 nu beschikbaar

  24-05-2018 Om in de Vredesweek een passende kerkelijke viering te maken, kun je nu al het 24 pagina tellende magazine PAX Vieren bestellen. Het thema van de Vredesweek is ‘Generaties voor vrede’ en de oecumenische redactie geeft suggesties voor vieringen in de Vredesweek van 15 t/m 23 september 2018.

  Nederland
 • Miriam Struyk

  PAX krijgt directeur Programma's

  17-05-2018 Miriam Struyk is per 1 mei tot directeur Programma's bij PAX benoemd. De vredesorganisatie krijgt hiermee een zeer ervaren vrouw in de directie die samen met algemeen directeur Jan Gruiters en een nog te benoemen directeur Organisatie de vredesorganisatie door een meer onzekere en gewelddadige wereld zal loodsen.

 • Bisschop Paride Taban aan het werk in vredesdorp Kuron. Foto Eva Gerritse / PAX

  Zuid-Soedanese bisschop Paride Taban wint prestigieuze Roosevelt Four Freedoms Award

  15-05-2018 Bisschop Paride Taban, partner van PAX, ontving op 16 mei de prestigieuze Four Freedoms Award voor de ‘Freedom of Worship’. Taban ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange uitzonderlijke inzet voor vrede in het door oorlog geteisterde Zuid-Soedan.

  Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen, Afrika
 • Verkiezingen in Irak na ISIS

  Verkiezingen in Irak na ISIS

  15-05-2018 Stemmen jongeren nu anders dan ouderen? En zouden ze los komen van een politiek gebaseerd op afkomst? Dat hoopte Thirsa de Vries, programmaleider Irak. Maar de uitslag laat zich niet makkelijk duiden.

  Midden-Oosten
 • Foto

  Google, stop samenwerking met Pentagon

  15-05-2018 Meer dan 300 academici en onderzoekers in de computerwetenschappen hebben hun solidariteit getoond met Google-medewerkers die protesteren tegen de betrokkenheid van Google met het Pentagon.

  Omstreden wapens en wapenhandel
 • Verhuizing ambassades naar Jeruzalem brengt vrede niet dichterbij

  Verhuizing ambassades naar Jeruzalem brengt vrede niet dichterbij

  14-05-2018 Vandaag maandag 14 mei verhuist de nieuwe Amerikaanse ambassade in Jeruzalem van Tel Aviv naar Jeruzalem. Precies 70 jaar geleden verklaarde Israël zich onafhankelijk en niet veel later werd Jeruzalem tot hoofdstad uitgeroepen. Israëls premier Netanyahu reageerde opgetogen op het besluit van de Amerikanen. Hij zei dat de Amerikaanse verhuizing het einde van het Israëlisch-Palestijnse conflict een stap dichterbij zou brengen.

  Midden-Oosten
 • Terugtrekking VS uit Iran-deal een fout besluit

  Terugtrekking VS uit Iran-deal een fout besluit

  08-05-2018 PAX veroordeelt het Amerikaanse besluit, eerder vandaag bekendgemaakt door president Donald Trump, om zich terug te trekken uit de nucleaire deal met Iran.

  Omstreden wapens en wapenhandel, Midden-Oosten
 • Gefragmenteerd Jerusalem

  Gefragmenteerd Jeruzalem

  01-05-2018 Op 14 mei aanstaande zal de VS haar ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem verplaatsen. Daarmee erkent Trump Jeruzalem als de hoofdstad van Israël. Een hoogst controversiële stap, aangezien deze afwijkt van de internationale consensus dat Israël en Palestina het eerst eens moeten zijn over de status van de stad die zowel door de Israëliërs als de Palestijnen als hun hoofdstad wordt gezien.

  Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen, Midden-Oosten