paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/16

Laatste berichten

 • Cover van het Siege Watch rapport.

  Geef je over of sterf

  23-03-2017 In Syrië zijn slechts twee keuzes mogelijk: je overgeven of sterven. Nog steeds worden 37 gebieden in het land al maanden belegerd. Bijna een miljoen mensen in Syrië worden uitgehongerd omdat ze belegerd zijn en totaal afgesloten worden van voedsel, water en medicijnen. Daarnaast staat 1,3 miljoen mensen dit lot zeer binnenkort te wachten.

  Midden-Oosten
 • Historische onderhandelingen kernwapenverbod volgende week van start

  Historische onderhandelingen kernwapenverbod volgende week van start

  20-03-2017 Aanstaande maandag is het zover. Dan beginnen in New York bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de onderhandelingen over een verbod op kernwapens. PAX heeft daar samen met de internationale coalitie ICAN hard campagne voor gevoerd onder de naam NoNukes. En dat blijven we doen

  Omstreden wapens en wapenhandel
 • Verkiezingsuitslag: nu investeren in verbinding

  Verkiezingsuitslag: nu investeren in verbinding

  16-03-2017 Geen doorbraak voor het verdelend populisme van de PVV, en steun voor Europa. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit de verkiezingsuitslag. Tegelijkertijd is het Nederlandse parlement conservatiever geworden. PAX doet er de komende tijd alles aan om voorstellen voor verbinding, sterkere internationale samenwerking, vrede en rechtvaardigheid mee te geven aan de partijen die onderhandelen over het nieuwe regeerakkoord.

  Nederland
 • We hebben altijd een keus

  We hebben altijd een keus

  15-03-2017 Deze boodschap geeft Jan Gruiters mee aan de lezers van Het Nieuwsblad, een verkiezingsspecial van de Raad van Marokkaanse Moskeeën. De Raad is bezorgd dat veel Nederlandse moslims en migranten overwegen thuis te blijven deze verkiezingen.

  Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen, Nederland
 • Een kolenmijn in Colombia.

  Nuon onderzoekt mensenrechtenschendingen in Colombia

  14-03-2017 Nuon en het Zweedse moederbedrijf Vattenfall doen drie weken lang onderzoek naar mensenrechtenschendingen rond steenkoolwinning in Colombia. Deze week bezoeken zij de steenkoolregio Cesar, waar duizenden mensen vermoord en tienduizenden van hun land verdreven zijn.

  Natuurlijke hulpbronnen, conflict en mensenrechten, Colombia
 • Kiezers bezorgd over mensenrechten vluchtelingen

  13-03-2017 Nederlanders maken zich zorgen om de mensenrechten van vluchtelingen in landen waarmee de EU zogeheten vluchtelingendeals heeft gesloten. De meeste Nederlandse kiesgerechtigden vinden dat de nieuwe regering moet controleren of de regimes van deze landen de mensenrechten van vluchtelingen wel respecteren. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van PAX.

  Nederland
 • Vrede. Wie kiest? #5

  Vrede. Wie kiest?

  13-03-2017 Op 15 maart gaat Nederland naar de stembus. We kiezen dan niet alleen in wat voor land we willen leven, maar ook hoe het Nederlandse buitenlandbeleid er uit moet zien.

  Nederland
 • Dit kaartje laat de locaties van de aanvallen op woonwijken in Sa’da zien (c) Amnesty International

  Saoedi-Arabië gebruikt clustermunitie in woonwijken Jemen

  09-03-2017 De door Saoedi-Arabië geleide coalitie die vecht in de burgeroorlog in Jemen heeft vorige maand clustermunitie gebruikt in drie woonwijken in de stad Sa’da, waarbij twee burgers gewond raakten. Het gaat om clustermunitie uit Brazilië. Dit blijkt uit onderzoek door Amnesty International dat vandaag is gepubliceerd.

  Omstreden wapens en wapenhandel, Midden-Oosten
 • Um Marwan in haar tent in de Laylan IDP Camp, 22 september 2016. Foto: Seivan M. Salim

  Internationale Vrouwendag #BeBoldForChange

  08-03-2017 Acht maart, een goed moment om stil te staan bij het succes van het harde werk dat leidt tot gelijkwaardigheid tussen man en vrouw.

  Gender, vrede en veiligheid
 • Verzekeraars steken miljarden in wapenbedrijven

  Verzekeraars steken miljarden in wapenbedrijven

  02-03-2017 Zes levensverzekeraars die actief zijn in Nederland investeren samen ruim 3,6 miljard euro in de vijf grootste wapenproducenten ter wereld die de afgelopen twee jaar militair materieel leverden aan Saoedi-Arabië. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer, waar PAX lid van is. Dit land is zeer actief betrokken bij de burgeroorlog in buurland Jemen.

  Omstreden wapens en wapenhandel, Nederland