paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/dossiers/vluchtelingen-het-verhaal/vluchtelingen-vertellen-hun-verhaal/luister-naar-het-verhaal-van-een-vluchteling

Luister naar het verhaal van een vluchteling

"Waarom kan president Assad in Syrië gewoon aanblijven?" "Die man bombardeert dus gewoon zijn eigen land!" "Wat vind je van het geschreeuw tegen vluchtelingen?" "Nederlanders hebben eigenlijk een heel verdraaid beeld."

Zomaar wat vragen en opmerkingen die Ammar kreeg tijdens zijn bezoek aan een ROC. Ammar (29) verliet Syrië in 2012 en woont sinds 2014 in Nederland. Hij kwam om te studeren, maar kon niet meer terug. In Syrië was het te gevaarlijk en Ammar werd noodgedwongen vluchteling. Inmiddels vluchten veel landgenoten en moeten zij een gevaarlijke tocht vol ontberingen doorstaan.

Ammar kan ook bij jou langskomen. Hij reist net als andere Syrische vluchtelingen en medewerkers van PAX het land door. Zij vertellen over het leven onder Assad en ISIS en waarom zoveel mensen vluchten.

Nodig een Syrische vluchteling uit


Wat kun je van ons verwachten?
In een bezoek van ongeveer anderhalf uur laten we zien hoe het leven onder Assad en ISIS eruit ziet, vertellen we over het conflict en hoe de revolutie in 2011 begon. Ook vertellen we waarom mensen vluchten, hoe de tocht naar en door Europa gaat en hoe vluchtelingen in Nederland worden opgevangen. De Syrische gastsprekers delen hun persoonlijke ervaringen en visies, in het Engels. Je kunt ook een medewerker van PAX uitnodigen die meer achtergrond en duiding geeft - PAX werkt al meer dan tien jaar in Syrië met lokale vredesactivisten.

Ons verhaal duurt ongeveer anderhalf uur - afhankelijk van wat er mogelijk is - en is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Idealiter bezoeken we groepen van 15 tot 30 personen zodat er genoeg tijd is voor iedereen om vragen te stellen. We vragen een bijdrage van 75 euro. Zijn er meerdere groepen die we op dezelfde dag kunnen bezoeken? Dan is het richtbedrag per groep 25 euro. Het geld besteden we aan een vergoeding voor de vluchtelingen die zich geheel vrijwillig inzetten, reis- en onkosten. Heb je minder geld te besteden? Neem dan ook contact met ons op, dan kijken we wat we kunnen doen.

Contact
Wil je een bezoek inplannen of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Bij het aanvragen van een bezoek ontvangen wij graag de volgende informatie: datum, tijd, aantal deelnemers, locatie, kennisniveau en leeftijd van de deelnemers.