paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/dossiers

Dossiers

 • Van alle massavernietigingswapens in de wereld is de meest verwoestende, de kernbom, als enige nog niet verboden. Dat is onaanvaardbaar en levensgevaarlijk. Daarom zet PAX zich in Nederland en internationaal in voor een verbod op kernwapens. Dit doen we met publiekscampagnes, politieke lobby en publicaties, zoals het jaarlijkse wereldwijde onderzoek ‘Don’t Bank on the Bomb’ naar investeringen in kernwapenproducenten.

  Bekijk dossier

 • Met de campagne Stop Bloedkolen zet PAX zich in voor de tienduizenden slachtoffers van het paramilitair geweld in de Colombiaanse mijnbouwregio Cesar.

  Bekijk dossier

 • PAX is begaan met de mensen die moeten vluchten voor oorlog en geweld. We brengen je verhalen van deze moedige mensen. Wat voor mensen zijn het? Waarom verlaten mensen hun land? Wat doet PAX en wat kun je zelf doen?

  Bekijk dossier

 • Vredesorganisatie PAX houdt zich al sinds 1995 intensief bezig met Srebrenica. We steunen de Campagne voor Waarheid en Gerechtigheid, organiseren ieder jaar de herdenking van de genocide in Srebrenica, zijn medeverantwoordelijk voor de permanente tentoonstelling 'Srebrenica Genocide - the Failure of the International Community' in het Potocari Memorial Centre daarover en bevorderen de dialoog tussen Dutchbatveteranen en nabestaanden.

  Bekijk dossier