paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/agenda/wholl-change-the-world-girls-sigrid-kaag-over-activisme-vrouwen-en-politiek

Who'll Change the World? Girls! Sigrid Kaag over activisme, vrouwen en politiek

22-09-2020 Aanvang: 20.00 - 22.00 uur - Locatie: TivoliVredenburg

In een uitverkochte TivoliVredenburg gaat Nancy Poleon in gesprek met minister Sigrid Kaag over internationale solidariteit met vrouwen die wereldwijd het verschil maken.

Je kunt het programma ook op Facebook terugkijken.

 

Minister Sigrid Kaag is gast op het PAX Power to the People festival.

Overal ter wereld staan vrouwen in de frontlinie van protestbewegingen. Van de vrouwen op het Tahrirplein in Bagdad tot de founding mothers van Black Lives Matter in de Verenigde Staten. Van de enige oppositieleider in Wit-Rusland, tot de Zweedse Greta Thunberg, boegbeeld van het klimaatprotesten.

Tijdens deze avond gaat presentator Nancy Poleon in gesprek met minister Sigrid Kaag over internationale solidariteit met vrouwen die wereldwijd het verschil maken. Op wat voor manier speelt gender een rol in haar beleid als minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking? Hoe komt het volgens haar dat zoveel vrouwen een leidende rol in protestbewegingen hebben, maar niet in de politiek? En gelooft de minister in zoiets als feministische politiek? Vanuit Irak en Soedan tunen vrouwenrechten activisten Waha Ibrahim en Alaa Ahmedi live in, om ook met minister Kaag over deze onderwerpen in gesprek te gaan.
Daarna geven we het woord aan drie inspirerende vrouwen die in Nederland de voorhoede vormen in de strijd voor een meer rechtvaardige samenleving. Devika Partiman (Stem op een vrouw),  kunstenaar Tinkebell en journalist Clarice Gargard (Lilith Magazine) gaan met elkaar in gesprek over wat hen drijft en delen met ons hun strategieën, successen en twijfels.

Protestliederen zijn er van de fenomenale Karima en Fillali en Shishani Vranckx.

Moderator is Nancy Poleon, oprichter van BrandedU een organisatie voor de bevordering van de positie van vrouwen in het bedrijfsleven.

 

PAX Power to the People is het jongerenevent tijdens de nationale Vredesweek.

« Terug naar het overzicht

Foto Sigrid Kaag Wikimedia CC-BY-SA-2.0 / Ministerie van Buitenlandse Zaken