paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/agenda/midden-oosten-beleid-de-kansen-en-keuzes-voor-nederland

Midden-Oosten beleid: De kansen en keuzes voor Nederland

< Overzicht

07-06-2017 Aanvang: van 17.15 tot ca. 18.30 uur - Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Adres: Lange Poten 10, Den Haag

Moet Nederland zich actief mengen in conflicten in het Midden-Oosten? De nieuwe regering zal zich moeten buigen over deze vraag. Europese landen en de VS proberen al jaren om door middel van militaire en civiele interventie vrede en stabiliteit terug te brengen in de regio. Tot nu toe met weinig effect.

Heeft het wel zin om te interveniëren? En zo ja, wat zou dan het beleid van Nederland en de EU moeten zijn? Waar is zowel deze regio als Europa het meest bij gebaat? Hoe kan Nederland bijdragen aan stabiliteit en democratisering in het Midden-Oosten op de lange termijn?

Een debat met Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid SP, Martijn Kitzen, voormalig militair en politicoloog, Paul Brill, buitenland columnist bij de Volkskrant en Jan Gruiters, directeur van PAX, onder leiding van Max van Weezel.

Dit debat is onderdeel van het actualiteitendebat van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos, en het Filmhuis Den Haag. NIMD, PAX en het Grote Midden Oosten Platform zijn mede-organisatoren. Meer informatie en aanmelden op de website van het Montesquieu Instituut.