paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/agenda/filmprogramma

Filmprogramma

23-09-2020 Aanvang: 19.00 - 22.00 uur - Locatie: Louis Hartloper complex

Filmprogramma i.s.m. Movies that Matter

Objector

Molly Stuart, 2019, documentaire
Film en nagesprek

UITVERKOCHT

Objector

Parasiet, verrader, lafaard! Dat zijn een paar van de verwensingen die Atalya Ben-Abba en haar mede-gewetensbezwaarden tegen militaire dienst naar hun kop krijgen. Vrijwel iedere Israëlische burger boven de 18 moet in dienst – vrouwen 24 maanden lang – maar Atalya weigert. Haar ouders willen dat ze het leger in gaat. Ze zeggen dat het haar zal leren over de realiteit van de Israëlische samenleving. Maar misschien zijn ze vooral bang voor wat er gebeurt als hun dochter uiteindelijk de gevangenis in moet. Terwijl de druk groeit, begint Atalya te beseffen welke prijs ze moet betalen voor het volgen van haar geweten.

Aangrijpende en informatieve documentaire over de rol van het leger in de Israëlische maatschappij, en de zoektocht van een jonge vrouw naar dialoog en begrip – zowel tussen Israëli’s en Palestijnen als binnen de Israëlische maatschappij zelf.

Voorafgaand aan de film houdt schrijver Yael van der Wouden een literaire inleiding. Na afloop gaat moderator Shula Tas in gesprek met Yael en PAX senior programmamedewerker Midden Oosten Thomas van Gool. Hoe komt het dat zo weinig Israëlische jongeren kennis hebben over de bezetting? Hoeveel impact heeft de toenemende groep dienstweigeraars op het maatschappelijk debat en de Israëlische politiek? En, hoe effectief is de samenwerking tussen Palestijnse en Israëlische jongeren in het vredeswerk? Kan je een bondgenoot zijn in een context die zo ongelijkwaardig is?

UITVERKOCHT

Dit filmprogramma maakt onderdeel uit van PAX Power to the People het jongerenevent tijdens de nationale Vredesweek en is een samenwerking van PAX, Movies that Matter en het Louis Hartlooper complex.

« Terug naar het overzicht

Movies that Matter